WhatsApp çoklu cihaz desteği için iPad müjdesi

iPad için WhatsApp, uzun yılların ardından sonunda gelecek gibi duruyor. Son birkaç aydır Facebook, çoklu cihaz uyumluluğu üzerinde çalışıyor. Mark Zuckerberg, uygulamanın gerçekten de Apple’ın tableti için geldiğini ima etti. Şimdi bununla ilgili daha fazla kanıt var.

Her zaman güvenilir bir kaynak olan WABetainfo’ya göre, WhatsApp sonunda çoklu cihaz 2.0 üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar iPad’i yeni bağlantılı bir cihaz olarak kullanacaklar.


İlginizi Çekebilir: Whatsapp “Kaybolan Mesajlar” özelliğini getiriyor


Web sitesi, Android tabletlerin bile Android için WhatsApp’ta çoklu cihaz özelliklerini desteklemesinin planlandığını söylüyor. Şimdilik Facebook, dört adede kadar cihaz ve bir akıllı telefon için çoklu cihaz desteği başlatmaya hazırlanıyor.

WHATSAPP SÖZCÜSÜ AÇIKLADI

TechRadar’ın yaptığı röportajında bir WhatsApp sözcüsüne göre, bu özellik insanların “telefonunuzun bağlı olmasına gerek kalmadan” WhatsApp kullanmasına izin verecek. WhatsApp sözcüsü “Çoklu cihaz, kullanıcıların, telefonunuzun bağlı olmasına gerek kalmadan WhatsApp Web, Masaüstü ve Portal’ın mevcut genel sürümlerinde bulunan aynı işlevselliğe sahip olacağı anlamına gelir. Çoklu cihaz özelliğimiz, Masaüstü/Web ve Portal kullanan kişiler için deneyimi anında daha iyi hale getirir. Ayrıca zaman içinde daha fazla cihaz türü için destek eklemeyi de mümkün kılacaktır.” ifadelerini kullandı.

iPAD İÇİN WHATSAPP ÇOKLU CİHAZ DESTEĞİ GELİŞTİRİLİYOR

Çoklu cihaz uyumluluğu sayesinde kullanıcılar, telefonları yanlarında olmadan veya akıllı telefonlarının pili bittiğinde bile WhatsApp’a bağlı kalacaklar. WABetaInfo’ya göre şimdi WhatsApp, iPad için bir uygulama sürümü geliştiriyor. Bu geliştirme gelecekteki bir güncellemede yayınlanacak.

Web sitesi, bunun iPhone’unuzdan bağımsız olarak çalışan yerel bir uygulama olacağını ifa deetti. Ayrıca WhatsApp beta’yı test edenlerin gelecekteki bir güncellemede uygulamayı iPad’de kullanabileceklerini açıklıyor.

Sadece bu değil, uygulama TestFlight beta sürümüne yeni bir güncelleme daha gönderdi. 2.21.170.12 sürümüyle WhatsApp, iOS’taki iletişim bilgilerini iş bağlantısıyla yeniden tasarlıyor. Bu güncelleme, bir işletme hesabıyla ilgili bilgileri daha net hale getirmeyi amaçlıyor. Ayrıca mesaj göndermeyi, aramayı veya iletişim bilgilerini paylaşmayı basit hale getiriyor.

 

Exit mobile version