WhatsApp Ceo’su Yeni Cihaz Desteğini Duyurdu

WhatsApp Ceo'su Will Cathcart, iPad uygulaması yayınlanması konusunda oldukça istekli olduklarını söyledi.

WhatsApp Ceo’su Will Cathcart’a göre yakın gelecekte iPad için bir WhatsApp uygulaması gelecek. WhatsApp Ceo’su yerel bir iPad uygulaması için tepki gösterenlere bir mesaj gönderdi: Umudunuzu kaybetmeyin.

WhatsApp’ın ana şirketi Meta’nın başkanı Will Cathcart; The Verge’e bu hafta yaptığı bir röportajda mesajlaşma uygulaması için yeni bir pazarlama hamlesine bağlı olduğunu söyledi. Cathcart, “İnsanlar uzun zamandır bir iPad uygulaması istiyorlardı. Yapmayı çok isteriz.” diyerek yeni cihaz desteği için göz kırptı.

iPad için Instagram gibi WhatsApp’ın da bir sürümü; yoğun bir şekilde talep edilen bir özellik olmasına rağmen; uzun süredir kullanıcıların talep edilen isteklerine karşılık getirilmedi. Ancak Cathcart bir iPad versiyonunun yayınlanmasını taahhüt edecek kadar ileri gitmeyecek olsa da; yorumları yakın gelecekte bir tane inşa edilebileceğini gösteriyor. Özellikle şimdi WhatsApp böyle bir müşterinin ihtiyaç duyduğu temel teknolojiyi kullandığı halde…

WhatsApp Ceo’su: Uygulama, iPad Cihazı İçin Önemli Olacaktır

Cathcart, geçen yıl WhatsApp için çoklu cihaz desteğinin kullanıma sunulmasına atıfta bulunarak; “Birden fazla cihazı desteklemek için teknoloji üzerinde çok çalıştık. Web ve masaüstü uygulamalarımız artık buna sahip. Çoklu cihazım açıksa telefonumu kapatma şansım var. Ayrıca ağ bağlantımı kaybetsem de yine masaüstümde mesajlar alırım. Bu, bir tablet uygulaması için telefonunuz açık olmasa bile uygulamayı kullanabilmek için gerçekten önemli olacaktır. Yani temel teknoloji orada. Birden fazla cihazı desteklemek için teknoloji üzerinde çok çalıştık” ifadelerini kullandı.

WhatsApp mesajları şifreleme şekli nedeniyle; diğer çoğu mesajlaşma uygulamasının çalıştığı gibi; geçmişte internet üzerinden cihazlar arasında sohbetleri senkronize edemedi. Bu nedenle, telefonunuzdaki WhatsApp’ın internete erişimi yoksa; masaüstü istemcisi çalışmaz.

Çoklu cihaz desteğinin beta sürümü, WhatsApp hesabınızı aynı anda dört cihaza kadar senkronize etmenize olanak tanır. Bu, cihaz tanımlayıcılarını WhatsApp sunucularındaki bir hesap anahtarıyla hala şifreli bir şekilde eşlemeyi içeren bir işlemdir. Artık böyle bir senkronizasyon teknolojisi var olduğuna göre; iPad için WhatsApp Çoklu Cihazı arasında yer almasına az bir süre kaldı.

iPad Uygulamasının Çıkış Tarihi Henüz Belli Değil

Cathcart, WhatsApp ‌iPad‌ uygulaması için bir çıkış tarihi taahhüt etmemiş olsa da; Meta’ya ait şirket zaten bir tane oluşturmak için temel yapıya sahip.

Şu anda WhatsApp iPhone, masaüstü ve web’de kullanılır. Ancak iPad’e özel bir uygulama dışarıda bırakılmıştır. WhatsApp, uygulamanın masaüstü ve web sürümlerinin bir “iPhone” olmadan kullanılmasına izin veren çoklu cihaz desteğini test ediyor. Bu işlev “iPad” uygulamasının yolunu açıyor.

Exit mobile version