WhatsApp Bildirim Kapatma Nasıl Yapılır?

WhatsApp bildirim kapatma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini mi merak ediyorsunuz? Bu rehberde nasıl yapacağınızı açıkladık.

WhatsApp Bildirim Kapatma Nasıl Yapılır?

WhatsApp, dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biridir. Birçok kullanıcı, gelen mesajlardan anından haberdar olmak ister. Öte yandan bazı kullanıcıların çeşitli nedenlerden ötürü WhatsApp bildirim kapatma işlemini gerçekleştirmeye ihtiyacı olabilir.

Siz de eğer söz konusu kullanıcıların arasında yer alıyorsanız bu rehberde WhatsApp’tan gelen bildirimleri devre dışı bırakmanızı sağlayacak yöntemleri bulabilir ve nasıl uygulayacağınızı gösteren adımlara ulaşabilirsiniz.

WhatsApp Bildirim Kapatma Yöntemleri

Yukarıda yer alan her iki yöntem de WhatsApp’tan siz tekrar gelmesini isteyene kadar bildirim gelmemesini sağlar. Hangi yöntemi uygulayacağınız tamamen size bağlıdır. Hangi yöntemin nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Uygulama İçi Ayarlardan Bildirimleri Kapatma

WhatsApp bildirimlerini devre dışı bırakmak için başvurulabilecek yöntemlerden ilki, uygulama içi ayarlardan bildirimleri devre dışı bırakmaktır. Bunu yapmak için aşağıda yer alan adımları takip etmeniz yeterlidir.

Yukarıda yer alan adımları uyguladıktan sonra WhatsApp uygulaması artık bildirim göndermeyecektir.

Ayarlardan Bildirimleri Kapatma

WhatsApp uygulamasının bildirimlerini devre dışı bırakmanın bir diğer yolu da genel uygulama ayarlarından geçiyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

iPhone kullanıyorsanız ayarlardan bildirimler bölümüne girebilir ve Siri Önerileri kısmından dilediğiniz uygulamaların bildirimlerini kapatabilirsiniz.

Bildirimleri Kapatmak Yerine Ne Yapılabilir?

WhatsApp bildirimlerini devre dışı bırakmanın yolunu arayan birçok akıllı telefon kullanıcısının bunu isteme nedeni genellikle işine odaklanmak için dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirmektir ancak uygulamaların bildirimlerini kapatmak yerine daha pratik bir yöntem vardır.

Akıllı telefonunuzda yer alan rahatsız etmeyin modunu etkinleştirerek bildirimlerin sizi rahatsız etmesini ve odak noktanızdan ayrılmanıza neden olmasını engellemeniz mümkündür.

Bu modu etkinleştirdikten sonra tüm arama ve mesajlar otomatik olarak sessize alınacaktır ve bu sayede sizin de gelen mesajlardan dolayı dikkatiniz dağılmayacaktır.

Exit mobile version