WhatsApp Beklenen Özelliği Getirdi

WhatsApp, kendinizle sohbet etmenizi sağlayan yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. Artık notlarınızı kendinize mesaj atarak yapabileceksiniz.

WhatsApp, kendinizle sohbet etmenizi sağlayan bir özellik sunmaya başladı. Kendi hesabınıza mesaj göndermek, diğer WhatsApp görüşmelerinizin hemen yanında bir bilgi parçasını kolayca erişilebilir tutmanın bir yolu olabilir.

Adından da anlaşılacağı gibi, “Kendine Mesaj At” işlevi, kullanıcıların mesajlaşma uygulamasını kullanarak kendilerine not, alışveriş listesi, mem vb. göndermelerini kolaylaştırır.

TechCrunch’ın haberine göre, son beta testlerinin ardından, yeni özellik artık dünya çapında Android ve iOS kullanıcılarına yayılıyor. Kendi kendinize konuşmaya başlamak için sağ üst köşedeki yeni sohbet simgesine dokunun ve ardından sohbeti başlatmak için kişiler listesinin üst kısmındaki adınıza dokunun.

Uygulamanın “sohbet için tıkla” işlevi ve bir wa.me bağlantısı kullanılarak kendi telefon numaranıza mesaj göndermek uzun zamandır mümkün. Bazı kişiler tek üyeli bir grup oluşturarak geçici bir çözüm buldu. Ancak bu yeni özellik bunu yapma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Pazartesi günü, Meta’nın sahibi olduğu anlık mesajlaşma uygulaması, önümüzdeki haftalarda tüm Android ve iPhone kullanıcılarına ulaşacak olan yeni mesajlaşma özelliğinin kullanıma sunulacağını duyurdu.

WhatsApp Yeni Özelliği Onayladı

WhatsApp beta takipçisi WABetaInfo‘nun Ekim ayı sonlarında bildirdiğine göre, başlangıçta bazı beta test cihazlarıyla test edildi. Şirket TechCrunch’a, özelliğin dünya çapında kullanıma sunulmaya başladığını onayladı.

Kullanıcılar, yeni bir sohbet oluşturduklarında kişilerini WhatsApp’taki kişiler listesinin en üstünde görecekler. Bu kişiye dokunmak, onları kendilerine mesaj göndermek için kullanabilecekleri sohbet ekranına götürür.

Kendi kendinize mesaj gönderme özelliği WhatsApp’ta yeni olsa da, bazı kullanıcılar bir süredir geçici bir çözüm kullanıyor. Uygulamanın “sohbet için tıklayın” özelliğini kullanarak zaten kendinize mesaj gönderebilirsiniz.

Bununla birlikte, yeni teklif, kullanıcıların wa.me URL’sini kullanarak kendi kendine sohbet etmek için ihtiyaç duyduğu ek adımları kaldırıyor.

Kullanıcılar ayrıca, geniş çapta sohbet listelerinde aramak istemiyorlarsa, kendi kendine sohbet mesajlarını konuşma listesinin en üstüne sabitleyebilirler.

Diğer Uygulamalarda Vardı

WhatsApp rakibi Signal, aynı kullanım durumunu ele alan “Kendime Not” adlı bir özelliğe sahiptir. Kişisel kullanım için mesajlar oluşturmanıza olanak tanır. Ancak, WhatsApp’ın yeni kullanıma sunulan ve uygulamadaki kişi listesinin en üstünden erişilebilen özelliğinin aksine Signal, alıcı listesinin en üstünde kendi profilinizi önermez. Kullanıcıların özelliği kullanmak için “Kendime Not” kişi girişini araması ve seçmesi gerekir.

Benzer şekilde, topluluk platformu Slack, kullanıcıların kendilerine not göndermesine izin vermek için “Bir Şeyi Not Al” başlıklı özel bir alana sahiptir.

Telegram ayrıca, kullanıcıların önemli mesajlara yer işareti koymalarına ve gelecekte erişilebilecek notlarını ve hatırlatıcılarını kaydetmelerine olanak tanıyan Kayıtlı Mesajlar adlı benzer bir özellik sunar.

Mesajlar kaydedildikten sonra sohbet ekranının üst kısmından erişilebilir. Ancak Telegram kullanıcılarının başlangıçta Android’de hamburger menüsüne dokunarak veya iOS’ta ayarlar menüsü aracılığıyla özelliğe erişmesi gerekiyor.

Exit mobile version