WhatsApp Bağlantınız Kontrol Ediliyor Sorunu ve Çözümü

WhatsApp bağlantınız kontrol ediliyor sorunu ile mi karşılaştınız? Bu rehberdeki yöntemlerle hızlıca çözebilirsiniz.

WhatsApp Bağlantınız Kontrol Ediliyor Sorunu

WhatsApp, dünyanın en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biridir. Sesli ve görüntülü görüşmeler ve grup sohbetleri de dahil olmak üzere çok sayıda özellik sunar. Ne var ki WhatsApp bağlantınız kontrol ediliyor gibi sorunlarla zaman zaman kullanılamaz hâle gelebilir.

Uygulamayı özellikle işinizle ilgili konuşmak için kullanıyorsanız iletişim kopukluğunun yaşanması kaçınılmaz olacak ve belki de işlerinizi aksatacaktır. Neyse ki bu sinir bozucu sorunu çözmenin bazı yolları vardır. Bu rehberde yer alan yöntemleri uygulayarak sorunu hızlı bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz.

WhatsApp Bağlantınız Kontrol Ediliyor Sorunu Nasıl Çözülür?

WhatsApp Messenger’ı kullanırken “bağlantı kontrol ediliyor” mesajında takılıp kaldığında başvurabileceğiniz çözüm yolları bu şekildedir. Dilerseniz gelin, bu yöntemleri daha yakından inceleyelim.

İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin

WhatsApp’ta bağlantı sorunu yaşadığınızda yapmanız gereken ilk şeylerden biri, internet bağlantısını kontrol etmek olmalıdır.

Mesajlaşma uygulamasının düzgün bir şekilde çalışabilmesi, kaliteli bir internet bağlantısına sahip olup olmadığınıza bağlıdır. İnternet bağlantısı kötü ya da hiç yok ise bağlantınızın kontrol edildiği bildiriminden hiç kurtulamayabilirsiniz.

İnternetin olmadığını fark ederseniz modemin arkasında yer alan güç düğmesine basıp 15 ila 30 saniye bekleyin ve düğmeye yeniden basın. Bir süre bekledikten sonra internetin gelip gelmediğini kontrol edin. Hâlâ internet yoksa internet servis sağlayıcınızı arayın ve genel bir sorun olup olmadığını öğrenin.

Sorunla internet hızınız çok düşük olduğu için de karşılaşabilirsiniz. Fast ve Speedtest gibi araçları kullanarak hız testi yapın. Çok düşük bir hızınız varsa internet hızı arttırma yöntemlerini deneyin.

WhatsApp’ı Güncelleme

Mesajlaşma uygulamasını en son sürüme güncellemek de sorunu çözebilir. Uygulamanın eğer eski bir sürümünü kullanıyorsanız eski sürümde mevcut bir sorun uygulamayı kullanmanızın önünde engel oluşturabilir. Bu nedenle App Store veya Play Store’dan WhatsApp’ın sayfasına gidin ve uygulamanın isminin yanında “Güncelle” butonunun olup olmadığını kontrol edin.

Bu butonu görüyorsanız üzerine basarak uygulamayı güncelleyebilirsiniz. Güncelleme işlemi tamamlandıktan sonra uygulamayı yeniden açın.

Telefonu Yeniden Başlatma

İnternet ile ilgili bir sorun olmadığından eminseniz telefonu yeniden başlatın. Bu, cihazınızın temiz bir başlangıç yapmasını sağlar ve geçici verilerden kaynaklı olabilecek sorunları çözüme kavuşturur. Doğal olarak WhatsApp’ı da normal bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Uygulama Önbelleğini ve Verilerini Temizleme

WhatsApp uygulamasının önbelleğini ve verilerini temizlemek de bağlantı kontrol edilirken takılma sorununu çözmeye yardımcı olabilir. Bunu yapmak için ayarlara girin. Ardından “Uygulamalar” veya “Uygulamalar ve Bildirimler” bölümünü açın. WhatsApp’ı bulup üzerine basın ve “Depolama” bölümünden önbelleği ve verileri temizleyin.

WhatsApp’ı Kaldırıp Yeniden Yükleme

Yukarıda yer alan tüm çözüm yollarına başvurmanıza rağmen herhangi bir olumlu sonuç alamazsanız anlık mesajlaşma uygulamasını telefonunuzdan kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Bu, cihazınızda yer alan WhatsApp’la ilgili tüm verileri silecektir. Bu nedenle işlemi gerçekleştirmeden önce sohbetleri yedeklediğinizden emin olun.

WhatsApp’ı Google Drive’a yedekleyebilirsiniz. Bunun için bir Google hesabına ihtiyacınız olduğunu unutmamalısınız. Ayrıca iyi bir internet bağlantısına sahip olmalısınız. Yedekleme işleminden sonra “Ayarlar > Uygulamalar > WhatsApp > Kaldır” yolunu takip ederek uygulamayı cihazınızdan kaldırabilirsiniz.

Uygulamayı yeniden yüklemek için WhatsApp’ın Play Store ya da App Store sayfasına gidebilirsiniz. Uygulamayı yükledikten sonra kurulum aşamasında yedekten geri yüklemeyi unutmayın.

Exit mobile version