WhatsApp Bağlantı Sorunu Nasıl Çözülür?

WhatsApp bağlantı sorunu mu yaşıyorsunuz? Bu sorunu hızlıca çözmek için rehberde yer alan yöntemleri uygulayın.

WhatsApp Bağlantı Sorunu Nasıl Çözülür?

WhatsApp bağlantı sorunu yüzünden arkadaşlarınız ile hızlı bir şekilde iletişim kuramıyor musunuz? Dünya nüfusunun büyük bir bölümü için en önemli iletişim araçlarından biri olan WhatsApp çalışmıyor ise bu oldukça sinir bozucu olabilir.

Siz de bu sorunla karşılaştıysanız hemen çözüm yollarını uygulamak istiyor olabilirsiniz. Sorun şu ki bağlantı ile ilgili bir sorun söz konusu olduğunda sorunu çözüme kavuşturmak için nasıl bir yol izleneceği her zaman açık değildir.

Bu nedenle sorunu ortadan kaldırmak için birkaç sorun giderme yöntemini denemeniz gerekiyor.

WhatsApp Bağlantı Sorunu İçin Çözüm Yolları

WhatsApp’ı bağlantı ile ilgili bir sorun yüzünden kullanamıyorsanız bu çözüm yollarını deneyin. Hangi yöntemin nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

Bir Wi-Fi ağına bağlıysanız sinyal gücünün ne durumda olduğunu kontrol edin. Sinyal gücü eğer yeterince iyi olmazsa bu tür sorunlar karşınıza çıkabilir, arkadaşlarınızla sohbet edemeyebilirsiniz.

Sorunun internet bağlantısından kaynaklı olmadığından emin olmak için aynı ağ üzerinden Telegram ve Signal gibi bir anlık mesajlaşma uygulamasından birilerine mesaj göndermeye çalışın ya da herhangi bir web sitesine girmeye çalışın.

Bir sorun olduğunu düşünüyorsanız internet bağlantısını kesip tekrar ağa bağlanmak sorunu düzeltmenize yardımcı olabilir. Bundan önce uçak modunu etkinleştirip 15-30 saniye bekledikten sonra tekrar devre dışı bırakmayı da denemek isteyebilirsiniz.

WhatsApp Uygulamasını Kapatıp açma

Sorunu sadece WhatsApp uygulamasında görüyorsanız uygulamayı kapatıp açarak sorunu giderebilirsiniz. Bunun için ayarlardan uygulamalara girip WhatsApp’ın üzerine basın. “Uygulamayı durmaya zorla” butonuna basıp “Depolama” kısmından ön belleği temizleyin. Son olarak uygulamayı yeniden açın.

WhatsApp Sunucularının Durumunu Kontrol Etme

WhatsApp’ın arkasında her ne kadar Meta olsa da zaman zaman sunucularına erişim sorunları yaşanabiliyor. Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını öğrenmek için WhatsApp’ın Downdetector sayfasına gidebilir ve diğer WhatsApp kullanıcılarının bir sorun bildirip bildirmediğini kontrol edebilirsiniz.

WhatsApp’ın sunucularına erişim sorunu yaşanıyorsa diğer kullanıcılar bunu Downdetector üzerinden bildirecektir. Bir kesinti olduğundan emin olmak için WhatsApp’ın Twitter hesabındaki son paylaşımları da inceleyebilirsiniz. Bir sorun söz konusu ise bununla ilgili kullanıcılara bilgilendirmede bulunulacaktır.

Telefonu Yeniden Başlatma

WhatsApp uygulamasını yeniden başlatma işlemine benzer şekilde telefonu yeniden başlatmak da geçici dosyalarla ilgili sorunları ortadan kaldırır. Sadece uygulamanın ön belleğini temizlemek yerine daha genel bir temizlik yapmak için telefonunuzu yeniden başlatmayı da deneyebilirsiniz.

WhatsApp’ı Güncelleme

App Store ya da Play Store üzerinden Instagram’ın sayfasına gidin ve “Güncelle” butonunun olup olmadığını kontrol edin. Güncelleme seçeneği görüyorsanız uygulamanın yeni bir sürümünü henüz indirmemişsinizdir. Uygulamayı güncelleyerek sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Exit mobile version