WhatsApp Avatar Özelliği Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp avatar özelliği için kollarını sıvadı. İddiaya göre anlık mesajlaşma uygulamasında yakında avatar kullanılabilecek.

WhatsApp Avatar Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Meta’nın anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, avatar özelliği üzerinde çalışmaya başladı. WABetaInfo tarafından paylaşılan bir görüntüye göre mesajlaşma uygulamasında tıpkı Meta’nın sosyal medya platformlarından Instagram’da olduğu gibi avatar oluşturmak mümkün hâle geliyor.

WhatsApp şu an konuşmaları zaten canlı tutacak çok sayıda seçenek sunuyor. Bunlara emoji, GIF, çıkartma gibi özellikler örnek olarak verilebilir. Sosyal medya platformu, bunlarla sınırlı kalmak yerine avatarları da kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Uygulamanın kullanıcılarının görüntülü görüşme yaparken avatarını kullanabileceği belirtiliyor. Ayrıca bire bir ya da grup sohbetlerinde de çıkartma olarak kullanılması muhtemel görünüyor.

WhatsApp Avatar Özelliğini Ne Zaman Getirecek?

Meta’nın sosyal medya platformları olan Facebook ve Instagram ve Facebook’a bağlı bir mesajlaşma uygulaması olan Messenger’da şu an 3 boyutlu avatar kullanılıyor. Görünüşe bakılacak olursa WhatsApp da bu özellikten mahrum kalmayacak ve yakın bir zamanda WhatsApp kullanıcıları da kendi avatarını oluşturup uygulama içinde kullanabilecek.

Yine de bunun için kesin bir tarih vermek doğru olmaz çünkü sosyal medya platformu, bu özellik hakkında henüz resmî bir açıklama bile yapmış değil.

WABetaInfo tarafından yapılan paylaşımda özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ile ilgili bir bilgi de sağlanmadı ancak özellik test sürecinin şu an ilk aşamasında olunması nedeniyle bunun yakın bir zamanda anlık mesajlaşma uygulamasının kullanıcılarının hizmetine sunulması şimdilik öngörülmüyor.

Son olarak bu özellik ile ilgili resmî bir açıklama olmadığını ve bu nedenle de özellik test edilmekte olsa bile WhatsApp’ın özelliği kullanıma sunmaktan her an vazgeçebileceğini göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Exit mobile version