Whatsapp, Android’e yüz tanıma özelliği getiriyor

Apple iPhone cihazlarda WhatsApp

Facebook’un sohbet uygulaması WhatsApp, Android cihazlarda yüz tanıma özelliğini getiriyor. Daha önce WhatsApp ile iOS’a getirilen yüz tanıma özelliği artık Android işletim sistemine sahip telefonlarda da olacak.

WhatsApp bilgilerinde uzmanlaşmış WABetaInfo sitesine göre Android kullanıcıları yakında hesaplarını yüz tanıma ile koruyabilecekler. IOS kullanıcıları bu özelliği zaten kullanıyorlar. Whatsapp bu yenilik ile kullanıcıların mesajlarının içeriğini sadece kayıtlı olan yüze gösterecek. İşlev, şu anda uygulamayı parmak iziyle koruma seçeneğine sahip olan aynı menüde mevcut olacaktır.

Ayrıca, WhatsApp’ın web’de iki yeni özelliği başlatmak üzere olduğunu keşfettiler: sesli ve görüntülü arama.

FACEBOOK DATING AVRUPA’DA KULLANIMA SUNULDU

WhatsApp yüz tanıma dışında 2 yeni özellik getiriyor

WABetaInfo, WhatsApp ile ilgili gelecek haberlerde uzmanlaşmış bir sitedir. Uygulamanın beta sürüm 2.20.203.3 koduna bakıldığında site, Facebook’un Android’de mesajlaşma uygulamasının biyometrik kilitlemeyi sunmayı planladığını keşfetti.

Şimdiye kadar, işletim sistemi yalnızca Android’de parmak iziyle kilit açma olanağı sunuyordu. Yakında gelebilecek ancak kesin bir tarihi olmayan bu yeni seçenek, WhatsApp’ın ayarlar ve gizlilik sekmesinden kullanılabilecek.

Araç, yalnızca yüzleri haritalama ve okuma özelliğine sahip sensörlere sahip akıllı telefonlarda WhatsApp’ta kullanılabilir.

WhatsApp iOS’a yüz tanımayı getirmişti

En güçlü cihazlarla sınırlı olsa bile, işlevselliğin gelişi Android WhatsApp’ı için bir kilometre taşıdır. Yüz tanıma iOS’ta mevcuttur ve FaceID sayesinde Apple sistemlerinde kullanılabilir.

Android için WhatsApp’taki yüz tanıma seçeneği hala sınırlı testlerden geçiyor. Sonuç olarak, işlevselliğin işletim sistemi kullanıcılarına kapsamlı bir şekilde ne zaman sunulması gerektiği hala belirsizdir.

Aynı zamanda, uygulamanın web sürümünde yalnızca bilgisayardaki bir tarayıcıdan erişilebilen görüntülü ve sesli aramaların yapılmasına olanak tanıyan yeni bir özelliği de ortaya çıkardı. Gruplara çağrı yapmak da mümkün olacaktır.

WhatsApp’ın işlevselliğine ekleme, Skype ve Zoom’da ilk ortaya çıkan bir özellik olacak – bir bildirimi kaçırmış olsanız bile devam eden aramalara katılma yeteneği. Açıkçası, görüşmenin devam etmesi koşuluyla, daha sonra müsait olduğunuzda bir video görüşmesine veya sesli aramaya katılabileceksiniz. Bu, meşgulseniz ve hemen katılamıyorsanız yararlı olabilir.

Exit mobile version