WhatsApp Android’e Beğenme Özelliği Getiriyor

Whatsapp, Android işletim sistemine yeni bir özelliği daha sunmaya hazırlanıyor.

Anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp, yeni bir özelliği daha kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Yeni güncellemeyle, mesajları beğenme özelliği de gelecek.

Dünyanın en çok kullanılan uygulamarından Whatsapp, yeni bir özellik daha getiriyor. Ancak bu yeni özellik şimdilik sadece Android kullanıcılarına geliyor. Android kullanıcıları için 2.21.24.8 Beta versiyonu ile mesajlara tepki bırakmak artık mümkün. Android işletim sistemine sahip kullanıcılar beğenme özelliği ile tepki verebilecek.

Şirket ayrıca geçtiğimiz günlerde de rakiplerden Signal’de olduğu gibi kaybolan mesajlar özelliğini uygulamaya getirmişti. Ne yazık ki bu özellii kullanabilmeniz için kişiye özel olarak tek tek yapmanız gerekiyordu. Kısacası tüm yazışmalarınızın kayıt dışı kalmasını istiyorsanız bütün rehberinizdeki kişilere bunu uygulamalıydınız. Son güncelleme ile bu sorun da ortadan kalkacak.

Uygulumada yer alan 7 gün kuralından kullanıcılar oldukça şikayetçiydi. Whatsapp bu soruna da çözüm buldu. Şirket 7 gün kuralını değiştirme kararı aldı. Geçtiğimiz sene gelen bu özellik ile uygulamada mesajlar 7 gün sonra kayboluyordu. Bundan sonra mesajların kaybolma süresini kullancılar kendileri belirleyecek. WhatsApp’ın en büyük rakiplerinden biri olan Signal’de birçok seçenek mevcut. WhatsApp’ta ise 24 saat, 7 gün ve 90 gün seçenekleri var.

Kaybolan Mesajlar etkinleştirildiğinde ne olur?

Kaybolan Mesajlar özelliği etkinleştirildiğinde, sohbetleri gönderildikten sonra 24 saat, 7 gün veya 90 gün boyunca kaybolacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Eski sohbetler için de geçerli mi?

Hayır. Eski sohbetler varsayılan olarak kaybolmaz. En son güncelleme, kaybolan mesajları etkinleştirmek için gizlilik ayarlarının açıldığı andan itibaren yalnızca mesajlara uygulanıyor. Bireysel bir sohbette, her iki kullanıcı da kaybolan mesajları açabilir veya kapatabilir.

Grup sohbetlerinde Kaybolan Mesajlar özelliği

Bir grup sohbetinde, grup katılımcılarından herhangi biri kaybolan mesajları açabilir veya kapatabilir.
Ancak bir grup yöneticisi, yalnızca yöneticilerin kaybolan mesajları açmasına veya kapatmasına izin vermek için grup ayarlarını değiştirebilir.

Kaybolan mesajlar nasıl etkinleştirilir?

1. WhatsApp sohbetini açın.
2. Kişinin adına dokunun.
3. Kaybolan mesajlar’a dokunun ve ‘Devam’a basın
4. 24 saat, 7 gün veya 90 gün seçin (mesajlarınızın silinmesini istediğiniz süre)

WhatsApp mesajlarının konuşma penceresinde ne sıklıkta kendi kendini silmesini istediğinizi kendiniz seçmeniz gerekiyor.

Exit mobile version