WhatsApp 4 Yeni Özellik Getiriyor

Dört büyük WhatsApp değişikliği çok yakında büyük güncellemelerle geliyor. WhatsApp, mesajlaşma uygulamasını kökten değiştirecek büyük uygulama değişiklikleri planlıyor.

WhatsApp 4 yeni büyük özellikle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bir dizi sızdırılmış görüntü, gruplar için anket ve mesaj tepkilerinin eklenmesi de dahil olmak üzere önemli güncellemeleri ortaya çıkardı.

Bu yepyeni özellikler şu anda test aşamasındadır. Ancak “geliştirme aşamasında” tekrar tekrar ortaya çıkmıştır. WhatsApp, kullanıma hazır olana kadar özellikleri açık bir şekilde duyurmaz. Ancak WABetaInfo’daki WhatsApp dedektifleri, henüz halka açık olmayan yeni özellikleri keşfetmek için uygulamanın “beta” test sürümünü çıkardı.

Bu WhatsApp değişikliklerinin en heyecan verici dördünü ortaya çıktı. Bu değişiklikler bu yıl iPhone veya Android cihazınıza bile gelebilir.

Ne yazık ki, bu özellikler yalnızca test aşamasındadır. Bu nedenle önemli ölçüde değiştirilebilir, ertelenebilir ve hatta hurdaya çıkarılabilirler.

WhatsApp Mesaj Reaksiyonları

Muhtemelen en heyecan verici yeni güncelleme, mesaj tepkilerinin eklenmesidir. Bu, Meta’ya ait diğer uygulama Facebook’ta zaten mevcut olan bir özellik, ancak şu anda WhatsApp için de geliştiriliyor. Daha az mesaj yazmanız için harika bir yol olabilir. Çünkü yanıtları yazmak yerine mesajlara basitçe “tepki” verebilirsiniz.

Testteki özelliğin altı tepkisi vardır: Beğen, Sev, Gül, Şok, Gözyaşı ve Dua et (veya çak bir beşlik…). Şimdi, farklı emoji reaksiyonları ekleyebileceğinizi önerebilecek bir artı simgesi beliriyor.

WhatsApp Toplulukları

WhatsApp Toplulukları, uygulamadaki en büyük değişikliklerden biri olacak. Grup sohbetleri için ebeveyn grupları oluşturmanıza etkin bir şekilde izin verir. Gruplar, Facebook’a ait uygulama içinde mesajlaşmanın en popüler yollarından biridir. Ancak birden fazla gruba sahip olmak bazen kaotik olabilir ve takip edilmesi zor olabilir.

WhatsApp aslında geçen yıl grupları toplamak için Topluluklar üzerinde çalışmaya başladı. Topluluk, grupları düzenli tutmanın bir yolu olacaktır. Belki içinde çok sayıda küçük Grup bulunan bir “Çalışma Topluluğunuz” olabilir. Ya da belki yerel bölgenizde, okullaşma ve mahalle sorunları hakkında şikayet etme için ayrı Gruplara ayrılan bir Topluluk olabilir.

Arkadaşlar için Anketler

Çalışmalarda kullanışlı bir yeni ek, anketlerdir. Evet, WhatsApp, arkadaşlarınızı fikirleri konusunda hızlı bir şekilde test etmeniz için bir yol üzerinde çalışıyor. Bu, Twitter ve Telegram gibi rakip hizmetlerde zaten mevcut olan bir özellik. Özellik, grup sohbetleri için anketler oluşturmanıza izin veriyor gibi görünüyor. Bu, bir soru eklemeyi ve yanıtlar için 12’ye kadar farklı seçeneği içerir.

WhatsApp’ın yeni anket aracı, yanıtları görmenizi sağlar, ancak sonuçlar da dahil olmak üzere her şey grup içinde kalır. Arkadaşların bir restoran hakkında karar vermesinin bir yolu olabilir. Ya da belki bir şirket WhatsApp, ofis kafeteryasındaki yemeklerin durumu hakkında çalışanlarını yoklayabilir.

Hatta ailenize bir hayvan barınağından bir köpeği kurtarmak ve bunun sizin için doğru olup olmadığı konusunda anket yapabilirsiniz. Veya yeni kıyafetiniz hakkında bir karar isteyin. Kendinizi hazırlayın, istediğiniz anket sonuçlarını alamayabilirsiniz.

Büyük Dosyalar

Diğer üç güncelleme kadar duygusal olarak heyecan verici değil, ancak yine de kullanışlı: daha büyük dosya aktarımları. WhatsApp şu anda sizi aktarılan dosyaların maksimum boyutu 100 MB ile sınırlandırıyor. Ancak uygulama şimdi 2 GB’a kadar büyük dosyaları gönderme yeteneğini test ediyor.

Bu deneme şu anda yalnızca beta uygulamasında ve özellikle Arjantin’de mevcuttur. Sonunda, dev dosyaları WhatsApp aracılığıyla göndermek olağan hale gelebilir. WhatsApp ayrıca değiştirilmiş bir yükleme ve indirme uyarısını da test ediyor, bu da size dosyalar için tahmini bir varış zamanı veriyor.

Bu, 100 MB’lık belgeler için pek kullanışlı değildir, ancak birden çok gigabaytlık dosyaları değiştirirken çok daha kullanışlıdır.

Bu nedenle, WhatsApp’ta dev dosyalar gönderme yeteneğinin özlemini çekiyorsanız, bekleyişiniz neredeyse sona ermiş olabilir.

Exit mobile version