WhatsApp 3 Mavi Tik Gelecek Mi? Açıklama Geldi

WhatsApp 3 mavi tik özelliğini getirmek için çalışıyor mu? Geçtiğimiz günlerde gündemde olan haberin asılsız olduğu ortaya çıktı.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, “3 mavi tik üzerinde çalışıyor” yönünde söylentiler dolaşıyordu. WhatsApp’ın ekran görüntülerini tanımlamak için üçüncü bir mavi tik eklediğine dair raporlar gördüyseniz; bunları göz ardı etmelisiniz. Bunun nedeni, WhatsApp’ın kullanıcılara iletişimlerinin bir ekran görüntüsünün alındığını bildirmek için herhangi bir özellik getirmeyecek olmasıdır. Bu yönde çıkan haberlerle ilgili açıklama geldi.

WhatsApp 3 Mavi Tik ile İlgili Açıklama Yaptı

İşlevsellik arzumuza rağmen, mesajlaşma uygulamasının şu anda ekran görüntüsü algılamayı gösteren bir planı yok. WhatsApp ile ilgili haberlerin yer aldığı WABetaInfo; şirketin böyle bir özellik üzerine çalıştığı yönünde çıkan haberleri yalanladı. WABetaInfo, “WhatsApp, ekran görüntülerini belirlemek için üçüncü bir mavi kontrol planlamıyor. Bu sahte bir haber.”

Resmi Twitter Hesabını Kontrol Edin

WhatsApp’ın yakında, iletişimlerinin ekran görüntüsü alındığında kullanıcıları uyaracak üçüncü bir onay işareti ekleyebileceğine dair söylentiler var. Hikaye kesinlikle yanlış olmasına rağmen; bazı kullanıcılar böyle düşünüyordu. Sosyal medyada gördüğünüz herhangi bir şeye inanmadan önce, resmi WhatsApp’ın Twitter hesabını iki kez kontrol edin.

Bu kulağa gülünç gelse de birçok internet kullanıcısı görünüşe göre böyle bir özelliğin çalışmalarda olduğuna inanıyordu. Ancak şimdi, WABetaInfo bir tweet’te bunu sahte haber olarak nitelendirdi.

Burada, WhatsApp’ın şu anda bir kullanıcıya başka bir kullanıcının WhatsApp sohbetinin; üzerinde paylaşılan medyanın ekran görüntüsünü aldığını belirtmek için herhangi bir mekanizmaya sahip olmadığı belirtilmelidir.

WhatsApp’ın tüm yeni özellikleri Twitter’da herkese belirtiliyor. Ayrıca geldiği anda bildirimler açıksa anında haberiniz olur. Şu anda WhatsApp, bir kullanıcının mesajının teslim edildiğini belirtmek için yalnızca iki onay işaretine sahiptir. İki tik mavi olduğunda, mesajın alıcı tarafından okunduğu anlamına gelir. Sadece bir onay işareti görürseniz; bu mesajın gönderilmediğini gösterir. Kullanıcılar, kişilerinin mesajı okuyup okumadıklarını bilmelerini istemiyorlarsa mavi tik işaretlerini de devre dışı bırakabilirler. Ancak şunu unutmamak gerekir ki mavi tikleri devre dışı bırakırsanız; siz de gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığını göremezsiniz.

Gizlerseniz Siz de Göremezsiniz

Okundu bilgilerini kapatmanız için Ayarlar’a gitmeniz gerekiyor. Okundu Bilgilerini devre dışı bırakırsanız; mavi tikler sizin için görüntülenmediği için mesajlarınızın okunup okunmadığını göremeyeceğinizi belirtmekte fayda var. Bu, kişileriniz arasında son görülmenizi gizlerseniz, gizlediğiniz kişiler ya da herkesin son görülmelerini göremeyeceksiniz.

Exit mobile version