WhatsApp 1 Ocak itibariyle bu telefonlarda çalışmayacak!

Bazı Android ve iPhone cihazları için WhatsApp 1 Ocak ve sonrasında desteği sona erdirecek. Ancak WhatsApp desteğini kaybedecek telefonlar çok eski olduğu için bu pek çok kullanıcı için büyük bir endişe kaynağı değil. Akıllı telefonların üretim yılı ile birlikte, bunun bazı telefonların kullandığı işletim sistemleriyle de ilgisi var. Raporlara göre WhatsApp, Ocak 2021’den itibaren iOS 9 veya Android 4.0.3 işletim sistemlerini çalıştırmayan cihazlarda kullanılamayacak.

HER ESKİ TELEFON WHATSAPP UYGULAMASININ ÇALIŞMAMASINDAN ETKİLENMEYECEK

Artık yazılımı hala güncellenebilen eski telefonlar var. Ancak iOS 14 ve Android 10 dahil olmak üzere en son yazılım güncellemeleriyle daha uzun süre uyumlu olan bazı telefonlar var. Yani bu durumda, geriye kalan tek seçenek telefonu tamamen değiştirmektir. WhatsApp’ın en çok tercih edilen iletişim modu olduğu düşünüldüğünde, 2021’de WhatsApp desteğini kaybederse çoğu kişi uygulama olmadan çalışamayacak. Yine tüm eski telefonlar etkilenmeyecek.

Instagram Reels için yeni özellik

iPHONE’DA SADECE O CİHAZDA WHATSAPP ÇALIŞMAYACAK

iPhone’lar söz konusu olduğunda, iOS 9’da çalışmayan iPhone’lar WhatsApp desteğini kaybedecek. Bu, öncelikle iPhone 4’ü ve tüm önceki modelleri içerir. Ancak iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 6 ve iPhone 6S iPhone’larınız varsa, WhatsApp’ı almak için tek yapmanız gereken yazılımınızı iOS 9’a güncellemektir. Yukarıda belirtilen tüm iPhone’lar uyumludur iOS 9. Tüm iPhone’lardan yalnızca iPhone 6S, 6 Plus ve iPhone SE birinci nesil en son iOS 14’e güncellenebilir. Ancak WhatsApp’ın iPhone’unuzda kalmasına izin vermek için, en son yazılım ancak uyumlu yazılım olan iOS 9’dur. iPhone’unuzda buna sahip olduğu veya iOS 9 güncellemesi için uygun olduğu sürece, 2021’de WhatsApp’ın keyfini çıkarabilirsiniz.

İŞTE 1 OCAK İTİBARİYLE WHATSAPP KULLANILAMAYACAK ANDROID TELEFONLAR

Şimdi 2021’de WhatsApp desteği olmayacak Android telefonlara geliyor. Yani Android 4.0.3’e sahip olmayan Android telefonlar WhatsApp’a erişimini kaybedecek. Güncelleme için uygun olmayan telefonlar erişimi kaybederken uyumlu telefonlar WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek için Android 4.0.3’e güncellenebilir. Android 4.0.3’e yükseltilemeyen popüler Android modellerinden bazıları arasında HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr, Samsung Galaxy S2 yer alıyor. Bu akıllı telefonlar muhtemelen Android’in kendisi kadar eskidir. Benzer şekilde başka modeller de olabilir. Üstelik tüm fikir, ya telefonunuzu değiştirerek ya da mümkünse telefonu güncelleyerek WhatsApp’ı cihazınızda tutmaktır.

YAZILIM GÜNCELLEMESİ NASIL YAPILIR

Dolayısıyla, iPhone’unuzun en son işletim sisteminde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için ayarlara gidip kontrol edebilirsiniz. İPhone kullanıcıları için Ayarlar> Genel> Bilgi’ye gidin. Orada iPhone’unuzun yazılım ayrıntılarını kontrol edebilirsiniz. Benzer şekilde, bir Android kullanıcısıysanız, telefonunuzun üzerinde çalıştığı yazılımı bulmak için Ayarlar> Telefon Hakkında’ya gidebilirsiniz.

Exit mobile version