WebM Nedir? Nasıl Açılır? Nasıl Dönüştürülür?

WebM nedir, nasıl açılır ve farklı bir formata nasıl dönüştürülür? Bütün bu soruların cevabını saniyeler içinde öğrenin.

WebM Nedir

Açık kaynaklı bir video formatı olan WebM ile ilk kez karşılaşan kullanıcılardan mısınız? Öyleyse format hakkında henüz cevap bulamadığınız ya da bulmadığınız WebM nedir gibi birçok soru ile baş başa kalmış olabilirsiniz.

Bu soru işaretlerinden bu makalede WEBM dosyasının ne olduğu, nasıl açılacağı / oynatılacağı ve MP4, MP3 gibi dosya formatlarına nasıl dönüştürüleceğini açıklayarak kurtulmanızı sağlayacağız.

WebM Nedir?

WebM, açık kaynaklı bir video formatıdır. İsminden de anlaşılabileceği gibi, web üzerinde video paylaşmak amacı doğrultusunda video ve ses de dahil olmak üzere çeşitli medya ögelerini kapsayacak şekilde geliştirildi.

Web sitelerinde video oynatmak için tasarlandığından çoğu web tarayıcısında kullanılabilir. Bu formatı destekleyen web tarayıcıları arasında Google Chrome, Opera, Microsoft Edge gibi birçok popüler tarayıcı vardır. Bu tarayıcılara ek olarak VLC Media Player da WebM formatını destekler. Dolayısıyla o medya oynatıcısında da WebM formatlı dosyayı açabilirsiniz.

WebM Dosyası Nasıl Açılır?

WebM dosyasını açmak için herhangi bir program yüklemenize gerek yoktur. Google Chrome gibi popüler web tarayıcılarını kullanıyorsanız direkt tarayıcı üzerinden WebM dosyasını açabilirsiniz. Bunun haricinde Bir medya oynatıcısı kullanmak isterseniz WebM formatını destekleyen VLC Media Player gibi bir medya oynatıcısını da kullanabilirsiniz.

Tarayıcı ile WebM Dosyası Açma

Tarayıcıda bir WebM dosyasını görüntülemenin iki yolu vardır. Bunlardan ilki, dosyayı adres çubuğuna sürükleyip Enter tuşu ile o dosyanın bulunduğu adrese gitmeyi içerir. İkinci yöntemi tercih etmek isteyenlerin şu adımları izlemesi yeterlidir:

Medya Oynatıcısı ile WebM Dosyası Açma

Bilgisayarınızda WebM uyumlu medya oynatıcı yüklü ise “WebM” uzantılı dosyanın üzerine sağ tıklayıp “Birlikte aç” seçeneğine basabilir ve medya oynatıcısını seçebilirsiniz.

WebM formatını destekleyen medya oynatıcılar arasında şunlar vardır:

WebM Dosyası MP3 / MP4’e Nasıl Dönüştürülür?

WebM dosyasını MP3 ve MP4 gibi farklı bir formata dönüştürmek için WebM’den MP4’e ya da WebM’den MP3’e çevirme araçlarını kullanabilirsiniz.

Dosya formatı dönüştürme siteleri, program indirmek istemeyenler için iyi bir çözümdür ama bunu yapmanızı sağlayacak birçok ücretsiz program da mevcuttur. Dilerseniz bir program kullanarak da WebM dosyasını farklı bir formata dönüştürebilirsiniz.

Exit mobile version