Waymo, Japonya ve Fransa’ya Sürücüsüz Otomobil Getirdi

Şirketler Perşembe günü yaptığı açıklamada; Waymo’nun sürücüsüz otomobillerini ve kamyonlarını Fransa ve Japonya’ya getirmesi için Nissan ve Renault ile bir anlaşma yaptığı belirtildi.

Anlaşmanın ifadesi belirsizdir ve Waymo’nun diğer otomotiv ortaklarıyla yaptığı gibi, robot taksi veya teslimat hizmetleri başlatmak için herhangi bir somut plan belirtmemektedir. Bunun yerine, “üç şirket basitçe yolcular ve teslimatlar için sürücüsüz mobilite hizmetlerini keşfedecekler.” ifadesine yer verildi.

Waymo küresel bir güç kazanıyor

Waymo CEO’su John Krafcik yaptığı açıklamada; “Bu Waymo için özerk teknolojimizi küresel bir aşamaya getirmek için ideal bir fırsattır” dedi. “İttifak’ın uluslararası erişimi ve ölçeği ile Waymo; Fransa, Japonya ve diğer ülkelerdeki binicilere ve ticari teslimatlara güvenle hizmet vermek için dönüşümsel mobilite çözümleri sunabiliyor.”

Waymo’nun, Şubat ayından bu yana Nissan-Renault ile görüşmekte olduğu rivayet ediliyor. Diğer otomobil üreticileri arasındaki anlaşmalar henüz ortaya çıkmadı.

Geçen yıl Waymo ile Honda arasındaki bir anlaşmanın kısmen Waymo’nun sürücüsüz teknolojisini paylaşma konusundaki isteksizliği nedeniyle düştüğü bildirildi.

Exit mobile version