VPN Siber Saldırı İçin Kilit Rol Oynama Başladı

VPN siber saldırı hedefi olan kötü niyetli kişilerce kötü amaçlar uğruna kullanılıyor ve bu yönteme başvurma sıklığı giderek artıyor.

VPN Siber Saldırı İçin Kilit Rol Oynama Başladı

VPN siber saldırı düzenleyen kötü niyetli kişiler tarafından çok etkili bir şekilde kullanılan araçlardan birine dönüştü. Firmalardan gelen verilere ulaşmak için sanal özel ağlar giderek daha fazla kullanılmaya başlandı.

Zscaler araştırmacıları tarafından yayımlanan yeni bir çalışmaya göre bir zamanlar güvenli bir şekilde internete bağlanmak isteyen kuruluşlar ve normal internet kullanıcılarının artık güvende kalmak için özellikle ücretsiz olan sanal özel ağlara bağlanmasının doğru olmadığını gösteriyor.

VPN’lerdeki tehlikenin göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğu belirtildi. Öyle ki işletmeleri fidye yazılımı, kimlik avı, sosyal mühendislik, DDoS ve çok daha fazlasına karşı savunmasız bırakabiliyor.

Üstelik bu tamamen kötü niyetli (sözde) VPN sağlayıcılarının da bir eseri değil. Yüzlerce VPN’de henüz keşfedilmemiş güvenlik açıkları mevcut ve bu açıklar yüzünden kullanıcıların internet geçmişi kolaylıkla açığa çıkabiliyor. Bunlar kimi zaman diğer siber saldırılara zemin hazırlarken kimi zamanda diğer şirketlere satılıyor.

VPN Siber Saldırı Tuzaklarından Nasıl Korunulur?

Siber güvenlik uzmanları, kullanıcılara karşı tamamen şeffaf olan VPN sağlayıcılarına güvenir. Bu risk, dünyanın dört bir yanına yayılmış ya da başka bir deyişle dünya çapında hizmet veren çok uluslu şirketler için daha yüksektir.

Bu şirketlerin izlediği yol sıfır güven modelidir. Siz de bu şirketler gibi hareket ederek VPN’leri direkt kullanmaya başlamamalı, öncelikle o VPN’i iyice araştırmalısınız. Araştırmalarınızın sizi olumlu bir sonuca çıkarması gerekir.

Exit mobile version