Volkswagen Elektrikli Microbus Aracını Üretiyor

Volkswagen'in elektrikli Microbus modeli nihayet ortaya çıkmaya hazırlanıyor. Uzun zamandır beklenen ID Buzz çok yakında piyasaya sürülecek.

Detroit otomobil fuarında ID Buzz konseptini ilk kez ortaya çıkarmasından yaklaşık beş yıl sonra, Volkswagen sonunda sevilen aracın üretime hazır bir versiyonunu sergilemeye hazır. VW CEO’su Herbert Diess, 9 Mart’ta araba severleri heyecanlandıracak bir paylaşım yaptı. Diess,Elektrikli Microbus aracının bir gifiyle birlikte “efsanenin geri döndüğünü” tweetledi.

Kaliforniya sahil kasabalarının bir elyafı olan VW Microbus’ elektrikli bir araç olarak reenkarne oldu. Asla malum bir sonuç olmadı. Volkswagen, üretim konseptine yeşil ışık yakmaya karar verdi. Ve o zaman bile, 2023’e kadar yola hazır olmayacak.


Araç, şirketin Kuzey Amerika’da sattığı ikonik araca açık bir saygı duruşu niteliğinde. Konseptin üretim versiyonunun, tüm piller zeminin altında olacak. Böylece küt yüzlü orijinalden çok az sapma gösterecek. Daha uzun, daha minibüs benzeri bir Chevrolet Bolt düşünün. Ve elektrikli VW’nin nasıl sürebileceği hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

Almanya’da otonom bir test aracı rolündeki yüksek teknoloji sensörler ve donanımlarla kaplı ID Buzz’ın görüntülerini zaten gördük. VW, otonom Microbus’ın 2025’te Almanya’da piyasaya sürmeyi planladığı tam ölçekli ticari araç çağırma ve teslimat operasyonu için bir platform görevi göreceğini söyledi.

VW‘nin biraz sevimsiz ID Buzz adıyla devam etmeyi planlayıp planlamadığı bilinmiyor. Ayrıca yaklaşmakta olan EV hakkında hala pek fazla ayrıntı bilmiyoruz. Microbus’ın VW’nin seri üretim modüler elektrikli araç platformunun veya “MEB”nin üzerinde duracağını biliyoruz. ”

ID 3 hatchback, ID 4 crossover SUV ve yakında çıkacak olan ID 5 sportif SUV dahil olmak üzere diğer MEB araçlarına dahil olacak. VW, dizel emisyon skandalı sonrasında tüketicilerin güvenini kaybetmişti. İkonik Microbus‘un elektrikli reenkarnasyonu, bu şüpheciliğin bir kısmını yumuşatmak için en iyi şey olabilir.

Argo AI ve Volkswagen, şu anda Münih’te aracı test ediyor ve sürücüsüz deneyler yapıyor. Argo AI, özellikle sürücüsüz araç yazılımlarında önemli firmalardan biri. Şirket tarafından geliştirilen Lidar kamera, 400 metreden daha uzak mesafedeki nesneleri tespit ediyor.

Exit mobile version