Volkswagen, Çinli Bir Otomobil Markasına Dönüşüyor

Alman otomobil üreticisi Salı günü, Volkswagen’in popüler Jetta markasını kullandığını ve Çin’e otomobil yapacak olan tamamen yeni ve ayrı bir şirket haline getirdiğini söyledi.

Otomobil üreticisi Jetta, devlete ait Çinli otomobil devi First Auto Works ile ortak girişim olarak başlatılacak ve başlangıçta üç model sunacak: Mevcut Jetta sedan ve iki SUV. Volkswagen, modellerin tamamen elektrikli olup olmadığını söylemedi.

Çin, Elektrikli Araçlar Alanında Lider Bir Pazar

Volkswagen, yeni modeller için zamanlama hakkında veya Çin dışında satılıp satılmayacağına ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi. Ancak yeni Jetta ortak girişiminin otomobillerini; dijital showroomlar, mobil satış kamyonları gibi “yenilikçi satış formatları” kullanarak satacağını söyledi. Yeni marka ayrıca kendi bayi ağını kuracak.

Volkswagen gibi otomobil üreticileri yıllardır Çin’de bulunuyor, ancak ülkenin son zamanlarda EV’leri destekleme yönünde yaptığı baskı, çabalarını iki katına çıkardı. Ülke zaten dünyadaki elektrikli araçlar için en büyük pazar ve hükümet bu liderliği elinde tutmak için kurallarını değiştiriyor.

Exit mobile version