Volkswagen Büyük Borcun Altında: Tehlike Çanları!

Volkswagen

Büyük şirketlerin kamusal borçları tahmin edilenin çok daha üzerinde. Genel olarak değerlendirildiğinde, yaklaşık %12 miktarında bir artış olduğu söylenebilir. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Pandemi süreci boyunca yaklaşık 192 milyar dolar borç ile karşı karşıya kalan Volkswagen için tehlike çanları çalıyor. Şirketlerin çok fazla borcu olduğu biliniyor. Ancak Volkswagen gibi bir şirketin böylesine yüksek borç içerisinde olması işi farklı bir noktaya sürükledi.

Volkswagen rekor borç içinde

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre yaklaşık 192 milyar dolar borç olduğu ortaya çıktı. Bu durum firmanın mali durumunda soruna yol açıyor. 2019 yılında satış gelirlerini yaklaşık yüzde 7.1 arttıran şirket, ne yazık ki borçlarını kapatma yetişemiyor.

Elbette sadece Volkswagen borçlu değil. Aynı zamanda BMW gibi diğer Alman otomotiv firmalarının da büyük borç sorunlar yaşadığı biliniyor. Bu borç probleminin önemli bir bölümü hiç şüphesiz pandemi süreci ile birlikte ortaya çıktı.

Pandeminin etkilerinin azalması ile birlikte borç yükünün de düşeceği tahmin ediliyor. Bu durum Toyota ve Ford gibi firmaların kurtuluşunu sağlayabilir. Sizce Volkswagen gibi otomotiv firmaları neden bu kadar borçlandı?

Exit mobile version