Vivo katlanan telefonları yakında NEX serisinde getirecek

Vivo, katlanan akıllı telefon çıkarmak için bir adım daha attı. Bu yıl, bir başka akıllı telefon üretim şirketi olan Xiaomi, katlanan telefon sektörüne girdi. Bununla birlikte, katlanan telefonlar, yeni oldukları ve çok yüksek fiyatları olduğu (herhangi bir markanın amiral gemisi modelinden daha fazlası) için halk arasında o kadar yaygın değildir. Ancak bu sektördeki rekabetin arttığı her geçen gün daha da gözler önüne çıkıyor. Bu durum da diğer akıllı telefon fiyatlarında düşüklüğe neden olacak gibi duruyor.


İlginizi Çekebilir: Vivo Y12A Snapdragon 439 çip ile piyasaya sürüldü


Geçtiğimiz günlerde, Vivo’nun (ünlü bir Çinli akıllı telefon markası) Çin’de aşağıdaki ticari markalar için başvuruda bulunduğu bildirildi:

Buradan şirketin katlanan ve yuvarlanan cihazlardan oluşacak yeni akıllı telefon serisini getirmeyi planladığını doğrulayabiliriz. Ayrıca cihazlar, benzersiz akıllı telefonlara sahip olmasıyla ünlü NEX Serisinde piyasaya çıkacak.

VIVO KATLANAN TELEFON İÇİN BAŞVURU YAPTI

Başvuruda ayrıca belirtildiği gibi, bu sertifikanın başvuru sahibi “Vivo Mobile Communications Company Limited”dir. Şirket tüm bu telefonlarla ilgili 24 Mayıs’ta başvuru yaptı.

Geçmişte birçok kez Vivo’nun katlanan telefon patentleri için başvuruda bulunduğunu gördük. Ancak bu tasarımların tamamı sadece patentle sınırlı. Buna karşılık, kaydırılabilir ve yuvarlanabilir telefonlar, şirketin ayrı bir yenilik getirdiğini ortaya çıkarıyor.

Daha önce Vivo, gövde şeklinin Galaxy Z Fold ve Huawei Mate X’e benzediği katlanan bir telefon patenti için başvuru yapmıştı. Sadece telefonun arka tarafının orta-üst kısmına yerleştirilen kamera modülü farklıydı. Ayrıca, cihazın patentinde bir stylus kalem olduğu da gözler önüne çıktı.

Tasarımın Galaxy Z Flip’e benzediği ifade ediliyor. Ancak ekranın daha geniş olduğu (üçüncü bölüme kadar) başka bir patent de ortaya çıktı. Ayrıca birçok Çinli blogcu, ünlü Çinli akıllı telefon markalarının (OPPO ve Vivo gibi) katlanan telefonlarını bu yıl piyasaya sürmesinin beklendiğini açıkladı.

Exit mobile version