Vivo, katlanabilir telefon için patent aldı

Xiaomi ve Oppo gibi birçok Çinli üreticinin bu yıl ilk katlanabilir telefon modellerini tanıtması bekleniyor ve Vivo şirketinin geliştirme aşamasında katlanabilir bir telefona sahip olduğu biliniyor. Bir süre önce, LetsGoDigital, içe doğru katlanan esnek bir ekran ve bir stylus kalem ile bir Vivo katlanabilir telefonun kapsamlı belgelerini takip etmeyi başardı. Bununla birlikte, Vivo’nun geliştirilmekte olan daha fazla katlama modeline sahip olduğu görülüyor.

Bu sefer, genişliği katlanan bir akıllı telefon değil, uzunluk olarak. Cihazın arkasına kadar uzanan bir ekrana sahip bir tür kapaklı telefon.

Mi 11 Ultra özellikleri ortaya çıktı

Arkasında ekran bulunan Vivo katlanabilir telefon ile ilgili detaylar

Vivo Mobile Communications, Ağustos 2020’nin sonunda CNIPA’ya (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi) bir tasarım patenti başvurusunda bulundu. Belgeler bugün 12 Şubat 2021’de yayınlandı. Bu yayının üst kısmında gösterilen renkli ürün render da patentten gelmektedir.

Görülmesi gereken özel bir telefon modelidir. Ön tarafın tamamı elek yüzeyinden oluşmaktadır. Kenarlarda neredeyse hiç ekran kenarı görünmüyor. Ekran alttan arkaya doğru devam ediyor. Arka yüzün yaklaşık 1 / 3’ü bir ekran yüzeyinden oluşuyor ve bu kullanışlı çünkü bu ekran kısmını ana kamera ile özçekimler yapmak için kullanabiliyorsunuz. Bu, ön kamerayı dahil etmek için öndeki ekranda bir çentik veya delik açmaya gerek olmadığı anlamına gelir.

KAMERA ÖZELLİKLERİ

Vivo, bu özel akıllı telefonu, biri periskopik zoom lens olmak üzere beş kamera lensinden oluşan gelişmiş bir kamera sistemi ile donattı. Kameralar, muhafazanın ortasına yerleştirilmiş kare bir kamera adasına yerleştirilmiştir. Kamera sisteminin sağ tarafında uzatılmış bir flaş mevcuttur.

Ancak bu normal bir çift ekranlı telefon değil. Bir tür kapaklı telefon gibi arkadaki ekran bölümünü katlayarak açabilirsiniz. Daha sonra bu ekran kısmı öne eklenir. Bu, kullanıcıya Galaxy Z Flip ve Motorola RAZR 5G gibi kapaklı telefonlara kıyasla ekstra uzun bir ekran sağlar.

SAMSUNG VE MOTOROLA İLE AÇIK BİR FARK VAR

Açık bir fark var. Çünkü esnek ekran kısmı katlanarak açılarak cihazın kalınlığı artık her yerde aynı değildir. Üst kısım, gerekli tüm bileşenler dahil orijinal kalınlığını korur. Alt kısım en ince kısımdır, bu kısım esnek ekranın kendisinden çok daha kalın değildir.

Düğmeler ve bağlantılara gelince, yalnızca bu Vivo katlanabilir akıllı telefonun üstünde dikdörtgen bir düğme ve / veya bağlantı yerleştirilmiş. Bu, muhtemelen cihazı açıp kapatmak için kullanılan güç düğmesidir. Bunun USB-C bağlantısı olması da mümkün olsa da. Görünür başka ses düğmesi yok ve tasarımda bir SIM kart bölmesi de eksik görünüyor.

Ses seviyesi muhtemelen dokunmatik kontrol ile ayarlanacaktır. Bu Vivo telefonun yalnızca kablosuz olarak şarj edilebilmesi mümkündür. Ek olarak, yalnızca eSIM’in (elektronik SIM) desteklenmesi olası değildir. Bu yönleri Vivo Apex 2020 konsept telefonda zaten gördük.

Vivo’dan daha önce karşılaşmadığımız akıllı bir çözüm. Özellikle kullanışlı bir tasarımdır. Dahası, kapaklı telefonun benzersiz ve fütüristik bir görünümü var, bunun nedeni kısmen ekranın alttan arkaya kadar uzanması.

Tasarım ayrıca Vivo ile iyi çalışıyor gibi görünüyor. Bu Çinli üretici, çift ekranlı bir telefon da piyasaya süren az sayıdaki üreticiden biri; Vivo NEX İkili Ekran. Vivo’nun bu katlanabilir akıllı telefonu piyasaya sürüp bırakmayacağı ve ne zaman çıkaracağı şimdilik bilinmiyor.

Exit mobile version