Virgin Galactic Uzay Turizmi Uçuşu Yine Ertelendi!

Virgin Galactic uzay turizmi uçuşu için bir erteleme kararı daha çıktı. Peki, yeni uçuş tarihi şu an hangi tarihi gösteriyor?

Virgin Galactic Uzay Turizmi Uçuşu Yine Ertelendi!

Virgin Galactic uzay turizmi projesi bir kez daha ertelendi. Sir Richard Branson kurulan şirket tarafından yapılan açıklamada uzun bir süre daha planın uygulamaya geçirileceği günün beklenmesi gerektiğine işaret edildi.

Virgin Galactic CEO’su Michael Colglazier, konu ile ilgili yaptığı açıklamada gökyüzüne dönmeye hazırlanırken başarılarını sürdürmek için birçok güçlü girişimi hayata geçirdiklerini belirtti ve açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Aurora ile yeni uzay gemileri geliştirmek için yaptığımız anlaşma, yeni fabrikamızın yeri olarak Phoenix’in seçilmesi, New Mexico’da inanılmaz büyüklükte bir arazi satın alınması, planlarımızın temel unsurlarını oluşturuyor.”

Virgin Galactic Uzay Turizmi Uçuşu Ne Zamana Ertelendi?

Virgin Galactic, ticari uzay turizmi hizmetinin faaliyete geçeceği tarihi 2023 yılının ikinci çeyreğine kadar bir kez daha ertelendiğini duyurdu. Şirket, kazanç raporunda gecikmenin hazır olma tarihinin uzamasından kaynaklı olduğunu belirtti.

Şirket, uçuş kontrol sistemi ile ilgili bir sorun yaşanma ihtimalini göz önünde bulundurarak ilk ticari uçuşlarını 2020 yılının üçüncü çeyreğinden dördüncü çeyreğine ertelemişti. Bir sonraki uçuş ile Dünya’daki yer çekiminden mikro yer çekimine geçişin etkilerini incelemek üzere üç kişi uzayın kenarına fırlatılacaktı.

Virgin Galactic’in planı beklediği gibi hayata geçmedi. Şirket, 2021 yılının ikinci çeyreğindeki 94 milyon dolarlık zarara kıyasla dudak uçuklatan bir zarar raporladı. Rapora göre net zarar 111 milyon dolar oldu.

Peki, siz Virgin grubuna bağlı şirketin ilk ticari uçuşunun ertelenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Exit mobile version