Videoyu Yazıya Çevirme Nasıl Yapılır?

Videoyu yazıya çevirme yöntemi mi arıyorsunuz? İşte bunu yapmanızı sağlayacak en iyi yöntem ve uygulamalar!

Videoyu Yazıya Çevirme Nasıl Yapılır?

Videoyu yazıya çevirme işlemi için çok sayıda program bulunuyor ancak her zaman bu programları kullanmak zorunda değilsiniz. Hiçbir uygulama indirmeden de videodaki sesi yazıya dönüştürmek mümkündür.

Bu video sizin yayımladığınız bir video olabilir. İçeriğinizi hem video hem de yazılı olarak paylaşmak isteyebilirsiniz. Videodaki konuşma eğer herhangi bir metne bağlı kalınmadan yazılmışsa videodaki sesi yazıya dökmeniz gerekir. Bu, tahmin edebileceğiniz üzere oldukça fazla zamanınızı alacaktır.

Peki, bunun için size yardımcı olabilecek bir araç olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik bu aracı kullanmanız için herhangi bir indirme işlemi gerçekleştirmenize de gerek yoktur. Google’ın kullanıcılara ücretsiz olarak sunduğu hizmetlerden biri olan Google Dokümanlar’ı kullanarak bu işlemi kısa süre içinde gerçekleştirebilirsiniz.

Süreç sizin açınızdan da oldukça verimli geçecektir çünkü tek yapmanız gereken birkaç basit adımı takip etmek ve bu da sadece birkaç saniyenizi alacaktır.

Google Docs ile videoyu yazıya dönüştürme işlemine nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki adımlar size yardımcı olacaktır.

Videoyu Yazıya Çevirme Adımları Neler?

Google Dokümanlar, siz yukarıda yer alan adımları takip ettikten sonra videoda kullanılan dil ile seçtiğiniz dil uyumlu ise otomatik olarak yazmaya başlayacaktır.

Android ya da iOS işletim sistemli tablet veya telefon kullandığınızı varsayalım. Bu durumda ne yapabilirsiniz? Bunun için aşağıdaki uygulamaları kullanabilirsiniz fakat bunların her dili desteklemediğini belirtmek gerekiyor.

Videoyu Yazıya Çevirme Uygulamaları

Bu uygulamaların geliştirilmesindeki asıl neden, videodaki sesi yazıya dönüştürmek değildir ama çoğu uygulama, videoları yazıya da dönüştürmenize olanak tanır. Videoyu yazıya dönüştürme programı arıyorsanız bu uygulamaları tercih edebilirsiniz.

Doğrudan sesi yazıya dönüştürmek istiyorsanız sesi yazıya çevirme uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Exit mobile version