Videoyu Gif Yapma İçin En Basit Yollar

Videoyu gif yapma için kullanılacak araçlar, siteler nelerdir? YouTube videosu nasıl GIF'e dönüştürülür? İşte kolay yolları!

Videoyu gif yapma beraberinde pek çok avantaj getirir. Hareketli görüntüler, hareketsiz görüntülerden farklı olarak dikkatleri direkt üzerinde toplar. Ayrıca içerikleri zenginleştirmek için en çok başvurulan tekniklerden biridir.

Bir videoyu GIF’e dönüştürmek sanıldığı kadar zor değildir. Mevcut hizmetler, kullanıcıların saniyeler içinde GIF oluşturmasına olanak tanır.

Bu listede sadece en basit yollar bulunuyor. Bunlardan çok daha fazla yöntem ve kullanılabilecek uygulamalar vardır. Sizleri doğrudan sonuca götürecek yollar ise aşağıdakilerle sınırlıdır.

Videoyu Gif Yapma - 1

Videoyu Gif Yapma Yöntemleri Neler?

Videoları GIF formatına dönüştürmek için kullanılabilecek birkaç site vardır. Bunlar şu şekilde listelenebilir:

1. YouTube’un Başına “GIF” Ekleme

Bir YouTube videosunu GIF’e dönüştürmenin en kolay yolu, “www.youtube.com” adresini “www.gifyoutube.com” olarak değiştirmektir.

Bu, sizi “gifs.com” adresine yönlendirir. Burada GIF’in başlayacağı ve biteceği süreyi belirleyebilirsiniz. Ayrıca aşağıda sıralanan araçları kullanarak GIF üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.

Aracın avantajları fazla ama dezavantajı da yok değil. Gifs’in en büyük dezavantajı, oluşturulan GIF’lerin üzerine filigran koymasıdır. Bunu kaldırmak için 1,99$ karşılığında premium üyelik satın almanız gerekiyor.

2. Giphy ile Videoyu GIF Yapma

Giphy ile YouTube, Vimeo ve diğer pek çok platformda yer alan videoları GIF’e ücretsiz dönüştürebilirsiniz. Başlamak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

3. GIFRun ile YouTube Videosunu GIF’e Dönüştürme

GIF oluşturmak için kullanılabilecek başka bir araç da GIFRun’dır. Bu aracın en iyi tarafı, görüntüye filigran eklememesidir. GIFRun ile videoyu gif yapma adımları şunlardır:

GIF Neden Bu Kadar Popüler?

Kullanıcılar, 10 saniyelik bir video izlemekten yerine 30 saniyelik bir GIF’i izlemeyi tercih eder. Bunun elbette ki bir sebebi vardır. Bu sebepler şu şekilde sıralanabilir:

Exit mobile version