Video Oyunları Nasıl Etki Yaratıyor? İşte Cevabı

Video oyunları

Video oyunları uzun bir süredir üzerinde tartışılan konular içinde yer alıyor. Özellikle de bu oyunların şiddete eğilim yarattığı ifade ediliyor. İşte merak edilen tüm detaylar.

Video oyunları oynayan kişiler ABD başta olmak üzere tüm birçok ülkede araştırma konusu oluyor. Bunun en önemli nedeni ise şiddet ile bağlarını kontrol etmek. Özellikle de Çin bu konuda en sert tedbirleri alan ülke olarak biliniyor.

Video oyunları nötr etki yaratıyor

Video oyunları hepimizin fazlasıyla merak duyduğu konular içerisinde yer alıyor. Özellikle de video oyunlarının büyük bir kaos yarattığı bile düşünülüyor. Elbette bu konuda her ülke çok farklı bir stratejiye sahip.

Mesela uzun bir süredir Hindistan daha çok PUBG gibi şiddet içerikli oyunları engelliyordu. Öte yandan Çin ise kanlı sahnelere sahip oyunlarda bazı engeller yaratıyordu. Bunların hepsinin temelinde şiddet eğilimini önlemenin olduğu söylenebilir.

Yeni Zelanda’nın Massey Üniversitesi’nden Aaron Drummond’un öncülüğünde yapılan çalışmada, şiddet eğiliminin video oyunlarıyla pek alakası olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca negatif etkisi de bulunmuyor. Yani video oyunları oynamak sizi ne şiddet yanlısı ne de şiddet karşıtı yapar. Bunun yerine nötr etkisi var demek daha doğru olur. Sizce video oyunlarının nasıl bir etkisi var?

Exit mobile version