Veri Kullanım Uyarısı Kaldırma Nasıl Yapılır?

Veri kullanım uyarısı kaldırma adımları nelerdir? Bu sorudan yola çıkarak veri kullanımına ilişkin merak edilen tüm soruları yanıtladık.

Veri kullanım uyarısı alan Android kullanıcıları genellikle veri kullanımı ile ilgili bildirimden nasıl kurtulacağının yollarını araştırıyor. Bu uyarı, akıllı telefonunuzdaki uygulamaların daha az veri kullanmasını sağlamak açısından oldukça faydalı olsa da bu uyarıları ortadan kaldırmak isteyebilirsiniz.

Samsung markasının akıllı telefonunu kullanıyorsanız bunu yapmak oldukça basittir. Uyarıdan kurtulmak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Veri Kullanım Uyarısı Nasıl Kapatılır?

Veri Kullanım Uyarısı Nedir, Neden Çıkar?

Bu uyarı, Samsung akıllı telefonlardaki uygulamaların aşırı veri tüketmemesini sağlayan bir uyarıdır. Samsung telefonlarda veri kullanım sınırı 2 GB olarak ayarlanmıştır. Bu limite herhangi bir şekilde müdahale etmemeniz hâlinde varsayılan değeri aşarsanız uyarı alırsınız.

Bu uyarının önünüze çıkmasını engelleme seçeneğiniz de vardır. Aşırı veri kullanılması hâlinde karşılaşılan uyarıdan kurtulmak için bir önceki başlıkta sıraladığımız adımları takip edebilirsiniz.

Telefonlarda Veri Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Telefonlarda Veri Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Daha az veri tüketmek için nasıl veri tasarrufu yapacağınızı merak ediyorsanız bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

1. Kablosuz Ağa Bağlanma

Kablosuz ağa bağlı olduğunuz zaman mobil veri tüketmezsiniz. Spotify, YouTube, Instagram gibi aşırı veri tüketen uygulamaların tükettiği veri böylelikle sizin için daha az önemli hâle gelir. Tabii ki her kablosuz ağa da bağlanmamalısınız. Herkese açık ağların taşıdığı yüksek güvenlik riskini göz önünde bulundurmalısınız.

2. Uygulamaların Veri Tasarruf Modunu Kullanma

Facebook, Twitter, Chrome gibi yaygın olarak kullanılan uygulamalar, kullanıcıların daha az mobil veri tüketmesini sağlamak için veri tasarruf modu sunar. Twitter’da bu modu etkinleştirdiğiniz zaman görselleri manuel olarak yüklersiniz. Chrome’da ise web sitelerinin yükleme süresi biraz artar ama bu web siteleri en nihayetinde daha az veri tüketir.

3. Uygulamaları Sadece Wi-Fi Açıkken Güncelleme

Telefonunuzda çok sayıda uygulama varsa bu uygulamaları güncellemeniz aşırı veri tüketmenizi gerektirebilir. Bu durumun çözümü ise uygulamaları yalnızca Wi-Fi açıkken güncellemektir. Kablosuz ağa bağlı olduğunuzda mobil veri tüketmeyeceğiniz için uygulamaları güncelleme konusunda tereddüt yaşamazsınız.

Exit mobile version