Veri Güvenliği Büyük Tedirginlik Yaratıyor!

Black Friday'de güvenli online alışveriş

Herkesi çok yakından ilgilendiren veri güvenliği büyük tedirginlik yaratmaya başladı. Özellikle de sosyal medya platformları bu alandaki tedirginliğin en büyük nedenleri arasında yer alıyor. Hadi gelin detaylara biraz daha yakından bakalım.

Sosyal medyada veya internette veri hırsızlığı gibi yorumlar geldiğinde birçok kez ilginç yanıtlar verildiğini duymuşsunuzdur. Birçok kişi kendilerinin çalınmaya değer bilgileri olmadığını düşünüyor. Fakat size ait bir banka hesabınız varsa her zaman tehdit altındasınız demektir.

Veri güvenliği hiç olmadığı kadar tehlikede

Derin internet olarak da adlandırılan platformlarda size ait bilgiler satışa sunuluyor. Son derece ucuz fiyatlarla satılan bu bilgiler genellikle ciddi bir alıcı buluyor.

Birçok kez size ait çok önemli verilerin 2 dolar ve altına satıldığını söyleyebiliriz. Gelen son verilere göre bugüne kadar 9 milyon civarında hesap bilgileri çalındı ve derin internete aktarıldı. Buradaki kişiler 9 milyon kişinin verilerini satarak ciddi bir gelir elde etmeyi başardı.

Her geçen yıl sayıları artan Siber saldırılar yaklaşık olarak %35 boyutlarına ulaştı. Bu durum hem kullanıcılarda hem de internette gezinen herkeste büyük bir korku yaratıyor. Peki sizce ne tür önlemler ile veri hırsızlığı engellenebilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version