Venüs ve Dünya Bazı Ortak Noktalara Sahip: Bilim İnsanları Şaşkın

Yapılan çalışmalar sonucunda Venüs ve Dünya Arasında tahmin edilenden çok daha fazla benzerlik olduğu ortaya çıktı. Hadi gelin bu konuya detaylarla birlikte bakalım.

Yapılan araştırmalar her seferinde dünya ile alakalı yeni sonuçların ortaya çıkmasını sağlıyor. İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nden Paolo Sossi öyle açıklamalara yer verdi ki muhtemelen çok ciddi tartışmalara yol açacak. Laboratuvar ortamında yapılan araştırmalarda magma oluşturuldu.

Görünen o ki magma oluştuktan sonra gaz alışverişi daha da hızlanıyordu. Hava ve magma katmanı birbirlerini o kadar fazla etkiledi ki bir süre sonra bunların iyice değişim geçirdiği görüldü.

Venüs ve Dünya arasında ilginç yakınlık

Yapılan araştırmalar ile birlikte 2000 derece civarında bir sıcaklık elde edildi. Bu sıcaklığın lazerle sağlandığı ifade edildi. İlkel ortamda geliştirilecek magma ile hemen hemen aynı sıcaklık sağlandı ve sonuçların en doğru şekilde yakalanması amaçlandı.

Venüs ve Dünya

Karbondioksit, nitrojen ve su bu magma ile hava arasındaki alışveriş sonrasında ortaya çıktı. Yüzey basıncı günümüz basıncından 100 kat daha fazla olan bir minyatür gezegen elde edildi. Bu gezegenin tıpkı Venüs gibi olduğu ifade edildi.

Ortaya çıkan sonuçlar ayrıntılı olarak değerlendirilirse, karşımıza iki ortak gezegen çıktığını söyleyebiliriz. Bu noktada Venüs gerçekten de dünya ile son derece ortak özellikler barındırıyor. Gerekli gazlar yeterince bol miktarda olursa, uygun canlı yaşamı oluşturmak pek zor değil. Bakalım bilim dünyası ilerleyen dönemlerde karşımıza neler çıkaracak.

Exit mobile version