Vcruntime140.dll Hatası ve Çözümü

Vcruntime140.dll hatası için hangi çözüm yöntemlerinin uygulanması gerekiyor? İşte uygulamanız gereken yöntemler!

Vcruntime140.dll hatası mı alıyorsunuz? Bu dosyanın bulunamadığı şeklindeki bir hata mesajı ile karşılaşıyorsanız bunun birkaç sebebi vardır. Bunları çözüm yollarını inceledikçe daha iyi anlayacaksınız ama ondan önce bir DLL nedir, ne işe yarar sorularını yanıtlayalım.

DLL, dynamic link library anlamına gelir. Bu dosyaların içinde amacına yönelik yazılan kodlar yer alır. Bu dosyaların diğer dosyalardan farkı, diğer uygulamalar tarafından da kullanılmasıdır. Vcruntime140.dll ise Microsoft Visual Studio’da geliştirilen yazılımları çalıştırmak için kullanılır.

Vcruntime140.dll bulunamadı hatası alıyorsanız muhtemelen bu dosyayı kullanan uygulamaları açamıyorsunuzdur. İçindeki kodlara erişilebilirse sorun çözüme kavuşacaktır. Peki, bu nasıl sağlanır? Gelin, öğrenelim.

Vcruntime140.dll Hatası İçin Çözüm Yolları

Vcruntime140.dll Hatası-1

1. SFC Taraması Yapma

Windows’un yerleşik bir özelliği, bozuk dosyaları düzeltmenizi sağlar. Yukarıdaki adımları takip ederek söz konusu özelliği kullanabilirsiniz.

2. Dosyayı Yeniden Kaydetme

3. DLL Dosyasını Yeniden İndirme

DLL dosyaları sonradan indirilebilir. Bu dosyalar üzerinde değişikliğe de gidilebilir. Dosyanız ile ilgili sorunlar varsa ya da bu dosya bilgisayarınızda gerçekten bulunmuyorsa dosyayı yeniden indirebilirsiniz. Elbette, dosyayı indireceğiniz yerin güvenilir olmasına, indirdiğiniz dosyada herhangi bir zararlı yazılım olmamasına da dikkat etmelisiniz.

Dosyayı indirdikten sonra hangi yazılım hata veriyorsa dosyayı o yazılımın klasörüne sürükleyip bırakabilirsiniz.

4. Microsoft Visual C++ Redistributable Son Sürüm İndirme

Microsoft Visual C++ Redistributable indirme sayfası üzerinden son sürümü indirmek, Vcruntime140.dll dosyasının yanı sıra birçok DLL dosyası ile ilgili sorununuzu da çözüme kavuşturacaktır.

5. Windows’u Güncelleme

Yukarıdaki bütün yöntemleri denemenize rağmen sorun hâlâ devam mı ediyor? İşletim sistemini güncellemeyi deneyin. Yazılım hatasından kaynaklanan bir sorunsa dosya hatası da ortadan kalkacaktır.

Exit mobile version