Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor Hatası ve Çözümü

Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası mı alıyorsunuz? Bu sorun karşısında başvurabileceğiniz çözüm yollarını öğrenin.

Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor Hatası

Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası, uzun bir süredir bilgisayar kullanan herkesin denk gelebileceği ağ ile ilgili çeşitli sorunlardan sadece bir tanesidir. Bu hata ile karşılaştığınız takdirde internet bağlantınız kesilir.

Bunun ortaya çıkmasının aslında birçok nedeni vardır. Aşağıda yer alan çözüm yollarını uygulamayı deneyerek sorunun çözüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Varsayılan Ağ Geçidi Kullanılamıyor Hatası Nasıl Çözülür?

Bu hata ile karşılaştığınızda denemeniz gereken çözüm yolları bu şekildedir. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Virüsten Koruma Yazılımını Devre Dışı Bırakma

Virüsten koruma yazılımı kullanıyorsanız bu da ağ geçidinin kullanılamadığına dair bir hata almanıza neden olabilir çünkü çoğu bazı virüsten koruma yazılımları, ağ ile ilgili müdahalede bulunabilecek güvenliği özelliklerine sahiptir. Bu tür yazılımları devre dışı bırakın ve sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

Ağ Bağdaştırıcısını Devre Dışı Bırakıp Etkinleştirme

İnternet bağlantısı ile ilgili bir sorun söz konusu olduğunda ağ bağdaştırıcısını devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirmek etkili bir çözüm yolu olabilir. Bunun için öncelikle Windows + I tuşlarına basarak ayarları açın.

“Ağ ve İnternet” bölümüne girin. “Durum” sekmesinden “Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir” seçeneğine tıklayın. Ağ bağdaştırıcısına sağ tıklayın ve “Devre dışı bırak” seçeneğine basın. 30 saniye kadar bekledikten sonra yeniden üzerine sağ tıklayın ve “Etkinleştir” seçeneğine basın.

Ağ Sorun Gidericisi’ni Çalıştırma

Windows 10, bilgisayarınızda meydana gelen sorunları tanımlamanıza ve gidermenize yardımcı olabilecek birçok sorun giderici ile gelir. Bunlardan biri de ağ sorunlarını bulup düzeltmeye yardımcı olan Ağ Sorun Gidericisi’dir.

Bu hatadan kurtulmak için Windows’un Ağ Sorun Gidericisi’ni kullanabilirsiniz. Sorun giderici, sorunun ne olduğunu bulacak ve bunu düzeltmek için ne yapılacağı konusunda yardımcı olacaktır.

Ayarlara girmek için Windows + I tuşlarına aynı anda basın. Daha sonra “Ağ ve İnternet” bölümüne girin. Ağ Sorun Gidericisi’ni seçin. Son olarak ekrandaki talimatları takip edin.

Ağ Bağdaştırıcısını Güncelleme

Ağ bağdaştırıcısı güncel olmadığında da bu tür sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Sürücüleri güncellemek için Windows + S tuşlarına basın. Arama kısmına “aygıt” yazın ve Aygıt Yöneticisi ile eşleşme sağlandıktan sonra Enter tuşuna basın.

Ağ bağdaştırıcılarının solundaki ok simgesine basın. Ağ bağdaştırıcısının üzerine sağ tıklayın ve “Sürücüyü güncelleştir” seçeneğine tıklayın.

Exit mobile version