Valve, Corsair nedeniyle 4 milyon dolarlık tazminat ödeyecek!

Valve, Corsair patent davasını kaybetti ve bu nedenle 4 milyon dolarlık bir tazminat ödeyecek. Valve, Steam kontrolcüsü 2013 yılında piyasaya çıktı ancak hiçbir zaman büyük bir başarı elde edemedi. Yıllar sonra, Valve oyun kontrolcüsünü sonlandırdı ve eski envanteri her biri sadece 5 dolara sattı. Ancak görünüşe göre Valve’ın çektiği tek acı başarısız bir ürün değil. Washington’ın Batı Bölgesi Bölge Mahkemesinde görülen bir davada jüri, CorsairG lehine oy kullanarak Valve’ın Steam kontrolcüsü üzerinden 4 milyon dolarlık tazminat ödemesini emretti.

Total War: Warhammer 3 tanıtıldı

VALVE CORSAIR PATENTLERİNE RAĞMEN SATIŞI SÜRDÜRDÜ

Uzun lafın kısası, Steam kontrolcüsünü tasarlarken ve üretirken Valve, bir SCUF alt firması olan Ironburg Inventions’a ait patentleri bilerek ihlal etti. Ironburg Inventions, 2014’te Valve’ı bu konuda uyardı. Ancak Valve, durdurma düğmesine basmadan önce toplam 1,6 milyon birim olan Steam kontrol cihazını satmaya devam etti.

MICROSOFT DA BENZERİNİ YAPTI

Corsair, 2019’da SCUF’u satın aldı ve savaşı başlattı. Suçlu: arkaya bakan yan kontroller. Valve, teknolojiyi SCUF’den lisanslayarak tüm bunlardan kaçınabilirdi. Tıpkı Microsoft’un Xbox Elite denetleyicisi dahil olmak üzere seçkin Xbox denetleyicileri için yaptığı gibi.

Ironburg Inventions Ltd., 1 Şubat 2021 tarihinde patent ihlali davasında, Ironburg Inventions Ltd. v. ve Ironburg’u 4 milyon doların üzerinde ödüllendirdi. Buna ek olarak, jüri Valve Corp tarafından oybirliğiyle kasıtlı ihlal tespit etti. Kasıtlı ihlalin jüri kararı, üç kat tazminat yasal sınırına kadar artırılmış hasarların verilmesi için ilk adımdır.

SCUF, her türden kontrol düğmesi ve tetikleyiciyi içeren tasarımlar için büyük bir 105 patente sahiptir. Bunlar, orijinal dava dosyalarına dahil edilen “arka taraf kontrol yüzeylerini” içerir. SCUF, video oyun denetleyicisi tetikleyicileri, kolları ve düğmeleri oluşturma ve patentleme konusunda çok iyidir.

 

Exit mobile version