Valorant Sistem Gereksinimleri

Valorant sistem gereksinimleri neler? İşte çevrim içi odaklı FPS oyununu oynayabilimek için gerekli olan PC bileşenleri!

Valorant sistem gereksinimleri, bilgisayarınızın popüler video oyununu sorunsuz bir şekilde çalıştırabilmesi için gerekli olan donanım bileşenlerini gözler önüne serer. Oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini merak ediyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz.

Riot Games tarafından geliştirilen Valorant, 2 Haziran 2020 tarihinde çıktı. Çok kısa süre içinde dünya çapında en çok oynanan video oyunları arasında yerini alan yapım, oyuncuların büyük bir kısmı tarafından çok beğenildi ve günümüzde çok fazla sayıda oyuncu tarafından oynanmaya devam ediyor.

Valorant Sistem Gereksinimleri Neler?

Çok büyük bir başarının altına imza atan video oyununu minimum ayarlarda oynayabilmek için en az Intel Core 2 Duo E8400 ya da AMD Athlon 200GE işlemcisine sahip olmak gerekmektedir. Ekran kartı tarafında Intel HD 4000 veya Radeon R5 200 istenmektedir.

Çevrim içi odaklı FPS oyununu önerilen ayarlarda sorunsuz bir şekilde oynayabilmek için Intel i3-4150 veya AMD Ryzen 3 1200 istenmektedir. Ekran kartı olarak GeForce GT 730 ya da Radeon R7 240 gerekmektedir.

Çok sayıda oyuncu tarafından oynanan popüler FPS oyununu yüksek ayarlarda oynayabilmek için en az GeForce GT 730 ya da Radeon R7 240 ekran kartına sahip olmak gerekmektedir. İşlemci tarafında ise Intel i5-9400F 2.90 Ghz ya da AMD Ryzen 5 2600X’e ihtiyaç duyulmaktadır. Sistem gereksinimlerinin tablosuna aşağıdan bakabilirsiniz.

Valorant Sistem Gereksinimleri-1

Valorant Minimum Sistem Gereksinimleri (30 FPS)

Valorant Önerilen Sistem Gereksinimleri (60 FPS)

Valorant Yüksek Sistem Gereksinimleri (144+ FPS)

 

Valorant Hakkında Merak Edilenler

1. Valorant Nedir?

Valorant, Riot Games tarafından 2020 yılının haziran ayında yayımlanan çevrim içi odaklı bir FPS oyunudur. Oyunu ücretsiz olarak indirebilir ve oynayabilirsiniz. Oyunu oynayabilmek için Riot Games üzerinden bir hesap oluşturmanız gerekmektedir.

2. Valorant Nick Değiştirme Nasıl Yapılır?

Riot Games’in popüler FPS oyununda nick değiştirebilmeniz mümkün. Bu işlem için yalnızca birkaç adım uygulamanız gerekmektedir. Bunun için Valorant nick değiştirme isimli yazımıza göz atabilirsiniz.

3. Valorant Radyanit Puanı Nedir? Ne İşe Yarar?

Radyanit puanı (RP), oyun içi para yerine geçen bir para birimidir. Söz konusu para biriminin ne işe yaradığını merak ediyorsanız Valorant Radyanit puanı ne işe yarar isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version