Valorant Oyundan Atma Sorunu Nasıl Çözülür?

Valorant oyundan atma sorunu yüzünden oyununuzu bir türlü oynayamıyorsanız bu çözüm yollarını denemenizin vakti gelmiştir.

Valorant oyundan atma sorunu mu yaşıyorsunuz? Bu sorunu yaşamanızın birçok sebebi vardır ama büyük bir çoğunlukla bilgisayarın sistem gereksinimlerini karşılamaması ya da oyun dosyalarının bozulmasından kaynaklanır. Bu sorunun üstesinden gelmek için aşağıda yer alan çözüm yollarını uygulayabilirsiniz.

Riot Games tarafından geliştirilen Valorant adlı video oyununun beklenmedik bir anda kapanmasının sebebini ve çözüm yollarını derlediğimiz yazının sonunda sorununuz büyük bir olasılıkla çözüme kavuşacaktır.

Valorant Oyundan Atma Sorunu İçin Çözüm Yolları

Valorant Oyundan Atma Sorunu İçin Çözüm Yolları

1. Sistem Gereksinimlerini Kontrol Etme

Valorant’ı sorunsuz oynamanız için bilgisayarınızın video oyununun sistem gereksinimlerini karşılaması gerekir. Minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini aşağıda bulabilirsiniz.

Valorant Minimum Sistem Gereksinimleri

Valorant Önerilen Sistem Gereksinimleri

2. Aşırı Kaynak Tüketen Uygulamaları Kapatma

Valorant’ın birden kapanmasının başka bir sebebi de arka planda çalışan uygulamaların aşırı kaynak tüketmesidir. Bu durumda sisteminiz oyunu çalıştırmakta zorlanabilir.

Görev çubuğundan görev yöneticisini açın ve “İşlemler” sekmesinden en çok kaynak tüketen uygulamaları tespit edip üzerine sağ tıklayın. “Görevi sonlandır” seçeneğine basarak söz konusu uygulamaların çalışmasına son verin.

3. Sürücüleri Güncelleme

Valorant gibi oyunların çökmesi genellikle sürücülerin güncel olmamasından kaynaklanır. Driver güncelleme programları ile bilgisayarınızda güncel olmayan sürücüleri tespit edip otomatik olarak güncelleyebilirsiniz.

4. İşletim Sistemini Güncelleme

Windows gibi işletim sistemleri düzenli olarak güncellenir. Bu güncellemelerin yapılmasının amacı, çeşitli sorunları çözüme kavuşturmaktadır. Güncellemeleri kapatırsanız işletim sisteminden kaynaklı sorunları yaşamaya devam edersiniz. Bu nedenle bilgisayarınızın güncel olduğundan emin olun.

5. Virüsten Koruma Yazılımlarını Devre Dışı Bırakma

Bazı oyunculara göre üçüncü taraf virüsten koruma yazılımları, Valorant ve oyunun kullandığı hile yazılımını riskli görebiliyor. Sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için virüsten koruma yazılımını geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.

Exit mobile version