Valorant Oyun Modları ve Özellikleri

Valorant oyun modları ile oynaması en eğlenceli oyunlardan biridir. Henüz keşfetmediyseniz şimdi tam zamanı olabilir.

Valorant Oyun Modları

Valorant, saldıranlar ve savunanlar olmak üzere iki farklı takımın olduğu birinci şahıs nişancı (FPS) oyunudur. Oynanış bakımından diğer FPS oyunları ile birçok yönden benzerlik taşısa da Valorant oyun modları çeşitliliği bakımından kolaylıkla alternatifleri ile arasındaki farkı ortaya koymayı başarıyor.

Counter-Strike: Global Offensive gibi topluluk sunucuları sayesinde oyunculara çeşitli yaratıcı modlarda oynama imkânı tanımasa da oyunun arkasındaki geliştirici ekibin sunduğu seçeneklerin de oldukça memnuniyet verici olduğu söylenebilir.

Oyunda derecesiz ve rekabete dayalı gibi temel oyun modlarının yanı sıra bazı dönemlere özel olarak getirilen modlar da vardır. Bu modların tümünü aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Valorant Oyun Modları

  1. Derecesiz
  2. Rekabete Dayalı
  3. Spike’a Hücum
  4. Kopya
  5. Ölüm Kalım Savaşı
  6. Kartopu Çatışması

Valorant’ta oyunculara sunulan modlar arasında bunlar yer alıyor. Bu modların özelliklerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Derecesiz

Bu oyun modu, oynaması en keyifli oyun modlarından biridir. Sıralama sistemi endişesi olmadan eğlenceye kapılabilirsiniz. Bu mod daha çok eğlenmek için oynanıyor, bu yüzden ciddiyet biraz daha geri planda kalıyor.

İster profesyonel bir Valorant oyuncusu ister yeni başlamış bir oyuncu olun, derecesiz oyun modu en çok oynadığınız modlardan biri olacaktır. Kayıpların hiçbir önemi yoktur, bu da oyunun çok kötü geçmesine rağmen olumsuz hislere sahip olmanıza neden olmayacağı anlamına geliyor.

Rekabete Dayalı

En çok oynanan ikinci mod rekabete dayalı oyun modudur. Bu en popüler modlardan biridir çünkü sıralama sisteminin geçerli olduğu tek moddur. Takımınız 13 raunt kazanmak zorundadır. Yeni oyuncular için son derece zor olabilir ancak o atmosfere bir kez alıştığınızda moddan vazgeçmeniz mümkün olmayacaktır.

Rekabetçi mod her ne kadar rütbe atlamanın en iyi yolu olsa da bazı oyuncular tarafından çok ciddiye alınabilir ama bu kesinlikle stres yapmanıza yol açmamalıdır. Siz oyununuza odaklanmaya devam edin, elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Oyunu ancak bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Spike’a Hücum

Spike’a Hücum, hızlı biten oyun oynamak istiyorsanız en iyi seçenek olabilir. Bu modun çok hızlı bir temposu vardır. Yeni ajanların ya da henüz oynamadığınız ajanların nasıl oynanacağını öğrenmek için harika bir takım tabanlı moddur.

Kopya

Bir takımdaki herkesin aynı ajan olması durumunda Valorant’a nasıl bir atmosferin hâkim olacağını bir hayal edin. Kopya modunda oyuncular herkes hangi karakterle oynanacağını belirlemek için oy kullanır ve çoğunluğa göre takımın oynayacağı ajan belli olur. Bu modu oynamak biraz stresli hissettirebilir fakat bir kere alıştıktan sonra çok eğlenceli gelecektir.

Ölüm Kalım Savaşı

Rekabete dayalı bir oyuna girmeden önce ısınmakta fayda vardır. Ölüm Kalım Savaşı ise ısınma için harika bir mod olabilir. Bu mod, 14 oyuncunun 40 öldürmeye ilk ulaşma mücadelesi olarak özetlenebilir.

Yeteneklerin olmaması, nişan almakta daha iyi hâle gelmeye oldukça yardımcı oluyor. Bir ajanın yeteneklerini kullanmakta gelişmek için iyi bir oyun modu olduğu söylenemez ama yeni silahlar denemek ve daha iyi atışlar yapmak için uygundur.

Kartopu Çatışması

Bu sınırlı bir süre boyunca oynanabilen oyun modlarından biridir. Size oyunda kartopu fırlatan bir silah veriliyor. Oyunu daha eğlenceli hâle getirmek için size verilen silahı nasıl kullanacağınızı biraz düşünmeniz önerilir.

Exit mobile version