Valorant Kasma Sorunu Nasıl Çözülür?

Valorant kasma sorunu yüzünden oyunu rahat rahat oynayamıyor musunuz? Bu yöntemlerle sorunu hızlıca çözün.

Valorant Kasma Sorunu Nasıl Çözülür?

Valorant kasma sorunu zaman zaman oyuncuların karşısına çıkabiliyor. Valorant’ta takılma, donma gibi sorunlar yaşamanıza neden olabilecek birkaç faktör var. Bir oyun hatası, sorunlu oyun dosyaları, uyumluluk sorunları da dahil olmak üzere birçok faktör oyunun ara ara donmasına neden olabilir.

Bu sorunu gidermek için başvurabileceğiniz pek çok yöntem bulunuyor. Riot Games tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen first-person shooter (birinci şahıs nişancı) türündeki bu oyunu oynarken eğlenmenizin önüne geçen bu sorunu kaldırmak için neler yapabileceğinizi aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Valorant Kasma Sorunu İçin Çözüm Yolları

Valorant sürekli donuyor mu? Bu çözüm yollarına başvurarak oyunu daha sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz. Dilerseniz gelin, bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını öğrenelim.

Sistem Gereksinimlerini Kontrol Etme

Herhangi bir yönteme geçmeden önce oyunun sistem gereksinimlerini karşıladığınızdan emin olun. Bilgisayarınız Valorant’ı sorunsuz bir şekilde oynatabilir mi? Oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini Valorant’ın web sitesinde bulabilirsiniz. Herhangi bir donma sorunu yaşamamak için bilgisayarınızın en azından minimum sistem gereksinimlerini karşılaması gerekiyor.

Sürücüleri Güncelleme

Eski, güncel olmayan sürücüler yüzünden oyunu rahat bir şekilde oynayamayabilirsiniz. Valorant’ı kasmadan oynamak için driver güncelleme programlarını kullanarak sürücülerinizin güncel olduğundan emin olmalı, güncel değilse bu programlardan birinin sizin yerinize sürücüleri güncellemesini sağlayabilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Programları Kapatma

Valorant zaten etkili grafikleri dolayısı ile çok fazla kaynak tüketiyor. Kaynak tüketimine bir de diğer programlar ortak olursa durum iyice içinden çıkılamaz bir hâl alabilir.

Hangi programın çok fazla kaynak tükettiğini öğrenmek için Control + Shift + Esc tuş kombinasyonunu kullanarak ya da görev çubuğuna sağ tıklayıp Görev Yöneticisi’ni seçerek Görev Yöneticisi’ni açabilirsiniz.

İşletim Sistemini Güncelleme

İşletim sisteminiz eğer güncel değilse donma sorunları yaşayabilirsiniz. Windows gibi bir işletim sistemi kullanıyorsanız geliştirici düzenli olarak güncelleme yayımlar. Bu güncelleştirmeleri yapmanın oyun deneyiminize oldukça olumlu bir etkisi olabilir.

Anti Virüs Programını Geçici Olarak Devre Dışı Bırakma

Virüsten koruma yazılımınız eğer arka planda sürekli olarak tarama işlemi gerçekleştiriyorsa bu çok fazla kaynak tüketimine neden olur. Valorant da bu nedenle sorunsuz bir şekilde oynanamaz. Sorun eğer bundan kaynaklanıyorsa virüsten koruma yazılımınızı devre dışı bırakıp Valorant’a girerek bu sorunu düzeltebilirsiniz.

Exit mobile version