Valorant Güncellenmiyor, Çözümü Nedir?

Valorant güncellenmiyor, nasıl düzeltilir? İşte popüler oyunda meydana gelen sorunun çözülmesini sağlayabilecek yöntemler!

Valorant Güncellenmiyor

Valorant güncellenmiyor, çözüm yöntemleri neler? Riot Games’in en popüler oyunlarından biri olan Valorant’ta bazı oyuncuların karşılaştığı güncelleme sorunu için uygulanabilecek pek çok çözüm yöntemi mevcut.

Online FPS oyunu için yayımlanan güncelleme yüklenemiyorsa bunun birden fazla nedeni olabilir. Örneğin internet bağlantısında ya da oyunun sunucularındaki problem, güncellemenin başarısızlıkla sonuçlanmasına yol açabilir.

Valorant Güncellenmiyor, Çözüm Yolları Neler?

Riot Games tarafından sunulan popüler oyunda güncelleme sorununun düzelmesini sağlayabilecek yöntemleri sıraladık. Bu yöntemler ile ilgili detaylara aşağıdan bakabilirsiniz.

İnterneti Kontrol Edin

Valorant güncelleme sorunu için uygulanabilecek yöntemlerin başında internet bağlantısını kontrol etmek geliyor. İnternet bağlantısında sorun olup olmadığını kontrol edin. Eğer sorun varsa modemi kapatın ve 10 saniye bekledikten sonra yeniden açın.

Riot Games Sunucu Durumunu Kontrol Edin

Oyunun sunucularında yaşanan bir sorun nedeniyle güncelleme başarısızlıkla sonuçlanıyor olabilir. Sunucularda problem olup olmadığını öğrenmek için Riot Games sunucu durumu sayfasını ziyaret edin.

Bilgisayarı Kapatıp Açın

Sunucularda sorun yoksa bilgisayarı kapatıp açın. PC’yi yeniden başlattıktan sonra popüler FPS oyununu güncellemeyi deneyin. Söz konusu yapım hâlâ güncellenmiyorsa bir sonraki yönteme bakabilirsiniz.

Depolama Alanını Kontrol Edin

Depolama alanında yeterli boş alan yoksa güncelleme sürecinde gerekli olan dosyalar bilgisayara indirilemiyor olabilir. Bu nedenden dolayı masaüstünde yer alan “Bu Bilgisayar” simgesine çift tıklayın ve boş alan olup olmadığına bakın.

Ağ Sürücüsünü Güncelleyin

Deneyebileceğiniz bir diğer yöntem ise ağ sürücüsünü güncellemek. Bunun için arama kısmına “Aygıt Yöneticisi” yazıp söz konusu aracı açın. Açılan pencere üzerinden ağ sürücülerine sağ tıklayın. “Sürücüyü güncelleştir” seçeneğini seçip talimatları uygulayarak güncelleme yapabilirsiniz.

Driver güncelleme programı kullanarak güncelleme sürecini daha pratik hâle getirebilirsiniz. Bu hizmetler güncel olmayan driver’ları bulup günceller.

Güvenlik Duvarı’nı Geçici Olarak Kapatın

Windows’ta yer alan Güvenlik Duvarı, güncellemeyi engelliyor olabilir. Bu nedenle Güvenlik Duvarı’nı geçici olarak kapatmayı deneyin. Sorunun düzelip düzelmediğini kontrol ettikten sonra söz konusu özelliği mutlaka tekrar etkinleştirin.

Exit mobile version