Valorant Gerekli Bir Programı Kuramadık Hatası ve Çözümü

Valorant gerekli bir programı kuramadık hatası yüzünden oyunu oynamanıza izin vermiyorsa bu rehberdeki yöntemleri uygulayın.

Valorant gerekli bir programı kuramadık

Valorant gerekli bir programı kuramadık hatası mı veriyor? Yalnız değilsiniz, bu sorunla sadece siz karşılaşmıyorsunuz. Bu pek çok hata ile kıyaslandığında son derece yaygın olarak görülen bir hatadır ve oyunu oynamanızın önünde büyük bir engel oluşturur.

Bu sinir bozucu hata genellikle oyunu güncellerken ortaya çıkıyor. Sorun birçok nedenden ötürü ortaya çıkabiliyor. Aşağıda yer alan çözüm yolları tüm olası nedenler göz önünde bulundurularak hazırlandığı için bu yöntemleri uyguladıktan sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Valorant Gerekli Bir Programı Kuramadık Hatası Nasıl Çözülür?

Valorant’ı oynamaya kaldığınız yerden devam etmek için bu yöntemleri kullanabilirsiniz. Yukarıdaki yöntemler hakkında detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Sorunu çözmek için en çok başvurulan yöntemlerden biri de bilgisayarı yeniden başlatmak kadar basit bir yöntemdir. Bu yöntemi uyguladıktan sonra geçici dosyalar temizlenecek ve bundan kaynaklı olabilecek hataları da ortadan kaldıracaktır.

Valorant’ı Yönetici Olarak Çalıştırma

Yeniden başlatma işlemi eğer sorunu çözmenize yardımcı olmazsa Valorant’ın üzerine sağ tıklayıp “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğine basabilirsiniz. Bunu her seferinde yapmakla uğraşmak istemiyorsanız üzerine sağ tıklayın ve “Özellikler” seçeneğine basın. “Uyumluluk” sekmesine gelin, “Bu programı yönetici olarak çalıştır” seçeneğini işaretleyin.

Bu adımları takip ettikten sonra sırasıyla “Uygula” ve “Tamam” butonlarına basarak pencereyi kapatın. Oyunun üzerine çift tıklayarak ya da üzerine sağ tıklayıp “Aç” seçeneğine basarak oyunu açabilirsiniz.

Vanguard’ı Etkinleştirme

Bu hata ile karşılaşılmasının en yaygın nedenlerinden biri, Vanguard’ın devre dışı bırakılmasıdır. Böyle bir durumda tek yapılması gereken Vanguard’ı yeniden başlatmaktır. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.

Vanguard’ı Kaldırıp Yeniden Yükleme

Sorun hâlâ devam ediyorsa Vanguard’ı kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle Windows + I tuşlarına basarak ayarlara girin. “Uygulamalar” bölümünü açın. “Uygulamalar ve Özellikler” kısmından Riot Vanguard’ı bulup üzerine basın ve “Kaldır” butonuna tıklayın. Kaldırma işlemini gerçekleştirdikten sonra oyunu açın ve Vanguard’ı yeniden yükleyin.

Exit mobile version