Valorant FPS arttırma yöntemleri bugün video oyununu akıcı bir şekilde oynamayan pek çok oyuncu tarafından araştırılıyor. Valorant donma ya da kasma sorunu yaşamanın en önemli nedeni genellikle bilgisayarın video oyununun sistem gereksinimlerini yeterince karşılayamaması olsa da bazen sorun çok farklı bir unsurdan kaynaklı olabilir.
Bu sorunlar, birincil nedenden farklı olarak bazı yöntemler kullanılarak çözüme kavuşturulabilir ve oyuncular akıcı, kesintisiz, rakiplerinin gerisinde olmadan video oyununun keyfini çıkarabilir.
Valorant FPS Arttırma Yöntemleri:
- Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma
- Anti Virüs Yazılımlarını Devre Dışı Bırakma
- Grafik Kalitesi Ayarlarını Yapılandırma
- Valorant’a Öncelik Verme
- Valorant FPS Arttırma Programı Kullanma
Valorant FPS sorunu yaşamakta olan kişiler, aşağıda yer alan 5 çözüm önerisini sırası ile deneyerek sorunun üstesinden gelmeyi deneyebilir. Bu çözüm yollarından herhangi biri, Valorant donma sorunu yaşamanın önüne geçebilir.
1. Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma
Arka planda çok fazla uygulamanın çalışması gereksiz kaynak tüketimine neden olur. Valorant nispeten yeni bir video oyunu olduğu için eski video oyunlarına kıyasla çok fazla kaynak tüketimine ihtiyaç duyabilmektedir. Ona yeterince kaynak ayrılamaması hâlinde kasma sorununun yaşanma ihtimali çok yüksektir ki bu da Valorant FPS arttırma yöntemlerinin araştırmaya neden olabilmektedir.
2. Anti Virüs Yazılımlarını Devre Dışı Bırakma
Virüsten koruma yazılımları, bir cihazın olmazsa olmazıdır. Bu yazılımlar, dış tehditler karşısında başvurulabilecek en iyi silahlardan biri olarak görülmektedir ki çoğu yazılım da başta bilgisayar kullanıcıları olmak üzere her akıllı cihaz kullanıcısını koruma görevini yerine getirmekte çok başarılıdır.
Bu açıdan bakıldığında bu yazılımlar hayati bir öneme sahip gibi görünebilir ama bazı virüsten koruma yazılımları, söz konusu kaynak tüketimi olduğunda eski bilgisayarlara sahip oyuncular için çok da kullanıcı dostu olmayabilir. Bu yazılımlar özellikle rutin virüs taraması işlemlerini gerçekleştirirken bilgisayarınızı oldukça yavaşlatabilir.
Bu sorunun üstesinden gelmek için virüsten koruma yazılımlarını geçici olarak devre dışı bırakmak iyi bir fikir olabilir.
3. Grafik Kalitesi Ayarlarını Yapılandırma
Valorant, FPS arttırma konusunda oyunculara tıpkı League of Legends’ta olduğu gibi pek çok seçenek sunmaktadır. Valorant donma sorunu yaşamamak için ilk olarak görüntü ayarlarına girin ve aşağıdaki adımları takip edin.
- “Çok İzlekli Görselleştirme” seçeneğini devre dışı bırakın. Bunun genellikle açık tutulması tavsiye edilir fakat uzun vadede size yarardan çok zarar getirebilir.
- Materyal kalitesi, doku kalitesi, ayrıntı kalitesi, arayüz kalitesi, vinyet, VSync ve seçeneklerini devre dışı bırakın.
- “Netliği Arttır”, “Bloom”, “Bozulma” ve “Atılan Gölgeler” seçeneklerinin kapalı olduğundan emin olun.
4. Valorant’a Öncelik Verme
Görev yöneticisini kullanarak Valorant’a öncelik vermek, video oyununu diğer uygulamalardan farklı kılmakta ve video oyununu öne çıkarmaktadır. Bu yöntem, Valorant FPS arttırma yöntemleri arasında en çok tercih edilen yöntem olmakla birlikte pek çok oyuncunun sorununu da çözüme kavuşturması ile bilinmektedir.
Valorant’a öncelik tanımak için şu adımlar takip edilebilir:
- Valorant’a girin.
- Görev yöneticisini açın.
- “Ayrıntılar” sekmesinin üzerine tıklayın.
- Valorant uygulamasını bulun ve üzerine sağ tıklayın.
- “Öncelik Tanıma” seçeneğinin üzerine gelin.
- Varsayılan olarak “Normal” olan değeri “Normalin üstünde” olarak değiştirin.
5. Valorant FPS Arttırma Programı Kullanma
Doğrudan Valorant için geliştirilmiş bir FPS arttırma programı olmasa da şu anda mevcut programlar oyunculara bu konuda yardımcı olabilir. Bu programların ana amacı belirli programlara öncelik vermek, diğer uygulamaların daha az güç harcamasını sağlamak olduğu için Valorant’a böylelikle daha fazla kaynak ayırılabilir.
Valorant FPS Sorunu Neden Olur?
PC oyunlarını oyun konsollarından ayıran faktör senelerden beri daha yüksek kaliteli grafiklerdir ve bu onca senedir hiçbir şekilde değişmemiştir. Video oyunu geliştiricilerinin PC oyunlarına sunduğu grafik kalitesi ile konsol oyuncularına sunduğu grafik kalitesi bir değildir.
Oyun konsolları bu konuda zamanla gelişmekte olsa da aynısı PC oyunları için de geçerlidir. PC oyuncuları, bu nedenle 2012 yılında hiç kasma, donma sorunu olmadan video oyunu oynayabilirken 2020’de piyasaya sürülen Valorant’ı bugün rahatlıkla oynayamayabilir.
2021’de Valorant’ta kasma sorunu yaşamanın pek çok sebebi olabilir. Örneğin arka planda çok fazla program çalıştırmak özellikle yeterince iyi bir bilgisayara sahip olunmadığında çok fazla kaynak tüketimine neden olabilir ki bu da video oyununa yeterince kaynak ayrılamamasına neden olacaktır. Valorant’a yeterince kaynak ayrılamazsa oyunu oynamak çok mümkün olmayabilir.
Arka planda çok fazla uygulama çalışmasına ek olarak bazı virüsten koruma yazılımları, oyunculara çözüm yaratmaktan çok sorun yaratabilmektedir. Kullanılan anti virüs çok fazla kaynak tükettiğinde ve virüsten koruma yazılımının gereksinimleri karşılanamadığında Valorant’ta takılma ya da donma gibi sorunlar yaşamak çok olasıdır.
Yukarıda yer alan Valorant FPS arttırma yöntemlerinin her birini teker teker denemenize rağmen beklenen sonucu hâlâ alamazsanız donanım tarafında değişikliğe gitmeniz gerekebilir.