Valorant Bağlantı Hatası Nasıl Düzeltilir?

Valorant bağlantı hatası için hangi çözüm yöntemleri uygulanmalıdır? İşte uygulanması gereken yöntemlerin listesi!

Valorant bağlantı hatası için uygulamanız gereken birden fazla adım vardır. Bu adımları uygulayarak başarılı FPS oyununda meydana gelen hatayı çözebilirsiniz. Peki, oyuncuların karşılaştığı can sıkıcı sorunu çözmek için neler yapmak gerekmektedir?

Valorant Bağlantı Hatası Nasıl Çözülür?

Valorant Bağlantı Hatası-1

1. Valorant Sunucusunu Kontrol Etme

Tüm dünyada çok popüler olan Valorant adlı video oyununda karşılaştığınız sorun, sizden kaynaklanmıyor olabilir. Oyunun sunucusunda bir problem yer alabilir ve bu durum bağlantı hatası ile karşılaşmanıza yol açabilir.

Riot Games tarafından geliştirilen video oyununda söz konusu hata ile karşılaştığınızda ilk önce Valorant sunucu durumu sayfasına göz atmalısınız. Web sitesinde “Bildirilecek yeni sorun veya etkinlik yok” ifadesinin ve tik işaretinin yer alması, sunucu tarafından bir sıkıntının olmadığını gösterir.

2. Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Popüler FPS oyununda hileleri önlemek için Vanguard adlı anti hile yazılımı bulunmaktadır. Çevrim içi tabanlı yapımda yer alan Vanguard, hilecileri önleme konusunda etkilidir fakat bazen bazı sorunlara yol açabilmektedir.

Anti hile sisteminin düzgün bir şekilde açılmaması, bağlantı hatası ile karşılaşmanıza neden olabilir. Bu sebepten ötürü bilgisayarınızı yeniden başlatın. Böylece oyunun anti hile yazılımı da yeniden açılacaktır.

3. Modemi Kapatıp Açma

FPS türündeki başarılı video oyununda karşılaştığınız bağlantı hatası, internet bağlantınızdan kaynaklanan bir sorun olabilir. Bu sebepten ötürü modeminizi kapatıp açmayı deneyebilirsiniz. Modeminizi kapatın. 10 saniye boyunca bekleyin ve ardından modemi yeniden açın.

4. Anti Virüsü Kapatma

Anti virüs programları, sistem güvenliği konusunda çok büyük bir öneme sahiptir fakat bazen bazı hataların meydana gelmesine neden olabilir. Bu sebepten ötürü bilgisayarınızda yüklü olan anti virüs programını devre dışı bırakın ve ardından oyuna girmeye çalışın. Oyundaki hata devam ediyorsa bir sonraki yönteme geçin.

5. Vanguard’ı Silip Yeniden Yükleme

Valorant’ın anti hile yazılımı Vanguard, bazen söz konusu soruna yol açabilir. Bu nedenden dolayı Vanguard’ı silip yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Yukarıda yer alan adımları uygulayarak anti hile yazılımını bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz. Bu yazılımı yeniden yüklemek için Riot istemcisini açmanız yeterlidir.

Riot Games tarafından geliştirilen popüler FPS oyununda nick değiştirmek istiyorsanız Valorant nick değiştirme yazımıza göz atabilirsiniz.

Exit mobile version