Valorant Alarmbot Nedir? Ne İşe Yarar?

Valorant Alarmbot nedir sorusuna yanıt mı arıyorsunuz? Bu sistemin nasıl çalıştığını en ince ayrıntısına kadar açıkladık.

Valorant Alarmbot Nedir? Ne İşe Yarar?

Valorant Alarmbot nedir sorusu özellikle bu yılın başlarında Riot Games’in Türkiye’de test etmeye başladığı yeni bir sistemle birlikte çok sorulmaya başlandı.

Herkes için daha huzurlu bir oyun ortamı sağlamak adına geliştirilen sistem, Riot Games’e göre oyunda artık hiçbir şekilde kuralları dinlemeyen oyunculara yönelik bir çözüm olmak üzere geliştirildi. Kırmızı çizginin aşılması hâlinde yaptırım uygulamaya dayanan yeni sistem dolayısıyla oyunda yasaklanmamanız için Alarmbot hakkında bilinmesi gereken her şeyi sizinle paylaşacağız.

Valorant Alarmbot Nedir?

Alarmbot, Valorant oynarken Riot Games’in tolerans göstermediği davranışları sergileyen oyunculara karşı hızlı aksiyon almak için Türkiye’de test etmeye başladığı yeni bir sistemdir. alarmbot@riotgames.com ve destek ekibini faaliyete geçiren Riot Games, sıfır tolerans gösterdiği oyunculara yönelik davranışların artık bu adres üzerinden iletilebileceğini belirtiyor.

Oyunda davranışlarının hiçbir mantıklı açıklaması olmayacak bazı oyuncularla karşılaşılabiliyor. Bunun farkında olan Riot Games ise geçen sene tüm hazırlıkları yaparak yeni bir sistemi hayata geçirdi.

Oyunculara daha huzurlu bir oyun ortamı sunmak için iş birliği yapmak isteyen Riot, oyun deneyimini mahveden kişilere karşı birlikte çalışmayı kapsayan bu sistemi ilk olarak Türkiye’de uygulamaya başladı.

Sıfır Tolerans Kategorisine Girenler Hedefleniyor

Bu sistem kapsamında değerlendirilen davranışların tamamı Riot’un sıfır tolerans kategorisinde aldığı davranışlardan oluşuyor. Bu tutumlar şu şekildedir:

Riot, bütün oyuncuların güvende hissedebileceği ve endişe duymadan iletişim kurabileceği bir ortam sağlamak istiyor. Bu doğrultuda oyunda hakaret eden, fiziksel şiddet tehditlerinde bulunan, hiçbir şekilde kabul edilemeyecek davranışlarda bulunmaya ısrarla devam eden oyuncularla artık daha hızlı bir şekilde ilgilenilmeye başlanıyor.

Alarmbot Ne İşe Yarar?

Alarmbot, sıfır tolerans gösterilen oyuncuların olumsuz davranışlarının hızlıca ceza uygulanması için ekran görüntüsü ya da video kaydı ile Riot ID’sini alarmbot@riotgames.com ya da destek üzerinden oyuncu raporlama seçeneği kullanılarak şikâyet edilmesini mümkün kılar.

Oyun düzenine zarar veren bazı davranışlarda bulunanlar her ne kadar oyunda yer almaya devam edecek olsa da daha ağır suçlar işleyen kişilerin en kısa süre içinde cezalandırılması için Riot Games sadece buna özel bir bölüm açtı.

Riot Games, bunu şimdilik sadece Türkiye’ye özel tutuyor. Bununla birlikte kalıcı olmasını da istemiyor. Geleceğe yönelik planları arasında otomatik sistemler geliştirmek bulunuyor. Bu sayede Alarmbot gibi çözümlere ihtiyaç kalmayacaktır. Ayrıca oyuncular tarafından iletilen kanıtlarda geçen kelime ve sözlerin de gelecekte otomatik sistemleri eğitmek için kullanılacağı ifade ediliyor.

Exit mobile version