Valorant Açılmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Valorant açılmıyor ise yapılması gerekenler neler? Sizi doğrudan çözüme götürecek yöntemleri bir araya getirdik.

Valorant açılmıyor mu? Riot Games’in oyuncu sayısı bakımından büyük bir rekor kıran ikinci oyununu açmakta sorun yaşıyorsanız yalnız değilsiniz.

Birçok bilgisayar kullanıcısı, son zamanlarda Valorant’ın açılmadığını bildiriyor. Genel bir sorun olmadığı için Riot Games’ten sorun ile ilgili bir geri bildirim almak çok mümkün değil. Bunun yerine aşağıdaki yöntemlere başvurabilirsiniz.

Valorant Açılmıyor, Çözüm Yolları Neler?

Valorant açılmama sorunu için yapılabilecekler yukarıdaki yöntemlerle sınırlıdır. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını ise aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Valorant Açılmıyor, Çözüm Yolları Neler?

1. Bilgisayarın Valorant’ı Kaldırdığından Emin Olma

Bilgisayarınız Valorant’ı kaldırmıyorsa oyunu oynayamazsınız. Bu oyunu oynayıp oynayamayacağınızı öğrenmek için bilgisayarınızın desteklediği oyunları öğrenme aracı Technical City’nin nasıl kullanılacağını inceleyin.

2. Virüsten Koruma Yazılımını Devre Dışı Bırakma

Valorant’ın başlatılamaması ile ilgili bir hata mesajı ile karşılaşıyorsanız sorun antivirüs yazılımınızdan kaynaklanıyor olabilir. Virüsten koruma yazılımını devre dışı bırakın ve sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

3. Valorant’ı Yönetici Olarak Çalıştırma

Windows, güvenlik tedbiri olarak herhangi bir programa sınırlı erişim verir. Bu programa yönetici iznini vermek ise kullanıcının elindedir. Bazı programlar eğer yönetici iznine sahip olmazsa belirli işlevleri yerine getiremez. Bu nedenle Valorant’ı yönetici olarak çalıştırıp sorunun düzelip düzelmediğini öğrenin.

4. Uyumluluk Modunu Kullanma

Valorant eğer açılmıyorsa başvurabileceğiniz başka bir yöntem de uyumluluk modunu kullanmaktır. Valorant’ı uyumluluk modunda başlatmak için Valorant simgesine sağ tıklayın ve “Özellikler” seçeneğine basın.

Bunun ardından “Uyumluluk” sekmesine geçin. “Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu” seçeneğini işaretleyin. Burada kullandığınız Windows sürümünden daha alt bir Windows sürümünü seçip değişiklikleri onaylayın.

5. Sürücüleri Güncelleme

Sürücülerinizin güncel olmaması da Valorant’ı açamamanızın bir nedeni olabilir. Sürücüleri manuel olarak güncellemekle uğraşmak istemiyor musunuz? Sorun değil. Driver güncelleme programları ile güncel olmayan sürücüleri doğrudan güncelleyebilirsiniz.

6. Oyunu Silip Yeniden Yükleme

Yukarıdaki yöntemler eğer size yardımcı olmadıysa başvurabileceğiniz son bir yöntem daha var: Valorant’ı bilgisayarınızdan kaldırıp yeniden yükleyin.

Exit mobile version