VAC Oyun Oturumunuzu Doğrulayamadı Hatası Nasıl Çözülür?

VAC oyun oturumunuzu doğrulayamadı hatası neden olur, nasıl düzeltilir? CS: GO'da oyuna girmenizin önündeki engeli çözün.

VAC oyun oturumunuzu doğrulayamadı hatası neden kaynaklanır, nasıl çözülür? Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO), dünyanın dört bir yanında birçok oyuncunun keyif alarak oynadığı oyunların başında geliyor.

Oyun her ne kadar eğlenceli vakit geçirmeye birebir olsa da çeşitli hatalarla oyuncuların sıkılmasına ve hatta sinirlenmesine de yol açmıyor değil. Siz de sıraya girmeye çalıştığınız zaman oyun oturumunuzun doğrulanamaması hatası ile karşılaşıyorsanız aşağıda yer alan çözüm yollarını takip edebilirsiniz.

VAC Oyun Oturumunuzu Doğrulayamadı - 1

VAC Oyun Oturumunuzu Doğrulayamadı Çözümü Nedir?

Öncelikle VAC, Valve’in anti hile sistemidir. Valve Anti Cheat açılımına sahip olan bu sistem, oyunun dosyalarındaki farklılıkları tespit etmede kullanılır. Oyuncuların diğer oyunculara karşı üstünlük elde etmek için hilelere başvurmasını bu anti hile sistemi sayesinde engellenir.

Valve’in anti hile sistemi, oyun oturumunuzu kontrol edemiyor ancak oyun dosyalarında da hiçbir değişiklik yapmadıysanız bu hile kullandığınız değil, oyun dosyalarında bir bozukluk olduğu anlamına gelir.

Siz de bu hatanın nasıl çözüleceğini merak ediyorsanız aşağıdaki çözüm önerilerini inceleyebilirsiniz.

Yukarıdaki çözüm yolları aşağıda teker teker ele alınmıştır. Bunların neden yapılması gerektiğini, sorunun çözümüne nasıl katkı sağlayacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

1. Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Bilgisayarınızda çalışmakta olan bazı uygulamalar ve devam etmekte olan işlemler, oyunu oynamanızın önünde bir engel oluşturabilir. Bütün uygulamaları kapatıp devam eden işlemlere son verdikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

2. Steam’den Çıkıp Girme

Steam’den çıkıp tekrar girmek, VAC oyun oturumunuzu doğrulayamadı hatasının çözülmesine yardımcı olabilecek bir diğer çözüm yoludur. Bu adımın ardından yeniden sıraya girmeyi deneyin ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

3. Steam’i Yönetici Olarak Çalıştırma

Steam’i yönetici olarak çalıştırmamak, bazı işlemleri yerine getirmesinin önünde bir engel oluşturabilir. Steam’in doğru bir şekilde çalışabilmesi için tüm ayrıcalıklara ihtiyacı olabilir. Steam’i yönetici olarak çalıştırmak ise ona ihtiyaç duyduğu olanakları tanımanızı sağlar.

4. Steam’i Onarma

Steam’in bozuk dosyalar içermesi halinde onarılmaya ihtiyacı olabilir. Bunu yapmak için aşağıdaki yolları takip edebilirsiniz.

5. Steam Dosyalarını Kontrol Etme

6. Anti Virüs Yazılımını Kapatma

Anti virüs yazılımı, oyun dosyalarının üzerinde bir etkiye sahip olabilir. Virüsten koruma yazılımınızı devre dışı bıraktıktan sonra yeniden sıraya girmeyi deneyin.

7. Sürücüleri Güncelleme

Sürücülerinizin güncel olmaması, sorunun ana kaynağı olabilir. Bu nedenle sürücüleri güncel tutmanız, sorunu çözmenizde büyük önem oynayabilir.

8. İşletim Sistemini Güncelleme

İşletim sisteminizi güncel tutmamak da VAC oyun oturumunuzu doğrulayamadı hatası ile karşılaşmanızın başka bir sebebidir. Bu sorunu aşmak için işletim sisteminizin güncel olup olmadığını kontrol edin.

Exit mobile version