VAC Ban Nedir? Nasıl Kaldırılır?

VAC ban nedir, kaldırmak mümkün müdür? Bu rehberde birçok oyuncunun yanıt aradığı soruyu tüm ayrıntıları ile cevaplıyoruz.

VAC ban nedir sorusu, Valve tarafından geliştirilen VAC sistemi ile karşılaştıktan sonra cevap aramaya başladığı sorulardan biridir. Oyuncuların çoğu, VAC sistemi tarafından hesabı yasaklandıktan sonra cezasının nasıl kaldırılacağını araştırmaya başlar.

İster sistem tarafından yasaklanmış ister sadece bu sistem hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bir oyuncu olun, bu rehberde VAC hakkında kafanıza takılabilecek tüm sorulara yanıt bulabilirsiniz.

VAC Ban Nedir?

VAC, Valve Anti Cheat’in (Valve Anti Hile) kısaltmasıdır. Valve’ın sunucularına bağlanan oyuncuların oyun dosyalarını inceleyerek oyunda diğer oyunculara karşı haksız avantaj elde etmesini sağlayacak üçüncü taraf bir yazılım olup olmadığını kontrol eder.

Oyuncu eğer çevrim içi olarak oynanan oyuna hile yazılımı kullanarak girmeye çalışır ve bu anti hile sistemi tarafından tespit edilirse oyuncu sistem tarafından yasaklanır.

Örneğin Counter-Strike: Global Offensive’da çok sık rastlanan şu hile türlerinden birine sahipseniz yasaklanırsınız:

VAC Ban Kaldırma

VAC Ban Kaldırma Nasıl Yapılır?

Ne yazık ki VAC yasaklamalarına itiraz etmek mümkün değildir. Steam destek sayfasında bu açık bir şekilde belirtilir: VAC yasaklamaları kalıcıdır, tartışmaya açık değildir.

Haksız bir şekilde yasaklandığınızı düşünüyorsanız ne yazık ki bunu dile getirebileceğiniz bir yer bulunmuyor. Yasaklamanın bir hata sonucu gerçekleştiğine karar verilmesi halinde yasağın zaten otomatik olarak kaldırılacağı belirtiliyor.

Bir hesabınız yasaklanmışken diğer hesaplarınızın da yasaklandığını görebilirsiniz. Bunun nedeni telefon numarasıdır. VAC ban alınan hesapta kayıtlı telefon numarasının kayıtlı olduğu diğer hesaplar da otomatik olarak yasaklanır. Bu nedenle yeni bir hesap açmaktan ve bu hesapta farklı bir telefon numarası kullanmaktan başka bir seçeneğiniz yoktur.

VAC yasağı aldığınızda başka bir hesaba hediye de gönderemezsiniz. Hesaptaki ögeleri ve oyunları diğer hesaba aktarmak gibi bir düşünceniz varsa bunun bir işe yaramayacağından emin olabilirsiniz.

Exit mobile version