V Rising 1 Haftada 1 Milyon Kopya Sattı

V Rising oyununun satışları bir haftada 1 milyon Steam kopyasına ulaştı. Bu da vampir oyunlarının popülerliğini gösteriyor.

V Rising 18 Mayıs’ta çıktı ve bahse girerim o gün neredeyse hiçbiriniz bunu duymazdınız. Bir hafta sonra 1 milyondan fazla kopya sattı. Oyun Steam‘de Elden Ring’den daha fazla kişi tarafından oynanıyor.

Peki V Rising nedir? Kendi karakterinizi yaratıp biraz dövüştüğünüz bir vampir oyunudur. Daha spesifik olarak hepsi bir araya getirilmiş bir sürü başka oyundan oluşan bir vampir oyunu. Orada biraz Diablo var. Bazı hayatta kalma özellikleri var. Açık bir dünyada maceraya atılmak ve işbirliğini yapmak. Aynı zamanda rekabetçi çok oyunculu bir oyun. V Rising hala erken erişimde…

Geliştirici Stunlock Games’in V Rising satışlarının Steam’de bir milyonun üzerinde kopyaya ulaştığını bildirdiği için, vampir oyunları yeniden popüler gibi görünüyor. Hayatta kalma oyunu sadece bir hafta önce Steam’de erken erişimde yayınlandı. Oyunun başarısı Stunlock’u bile şaşırttı.

V Rising Oyununun 1 Milyon Kopyayı Geçmesi Geliştiricisi Stunlock’u Bile Şaşırttı

V Rising, Steam’de anında bir hit olduğunu kanıtladı. Oyun ilk gününde 46.000’in üzerinde eşzamanlı oyuncu sayısıyla zirvesine ulaştı. SteamDB’ye göre RPG oyununun o zamandan beri üç kattan fazla arttığı bir zirve olduğu ortaya çıktı. Satışlar eşit derecede etkileyiciydi ve Stunlock, V Rising’in bir haftada bir milyonun üzerinde Steam satışını geçtiğini doğruladı. V Rising’in bu derece bir kopya satması, takımı bile şaşırtan bir gerçek.

Stunlock topluluk yöneticisi Jeremy Fielding, oyun milyona bile ulaşmadan önce IGN’ye “Bu oyunun satışının bu kadar büyük olmasını beklemiyordum. Yepyeni bir IP’ye sahip çok küçük bir şirket mi? Birçok insanın fark etmeye başlaması uzun zaman aldı.” dedi.

V Rising, Steam Deck, Elden Ring ve yakın zamanda duyurulan ARMA Reforger’ın beğenilerini geride bırakarak geçen hafta Steam satış listelerinde en üst sırada yer aldı. Yeni bir oyun ve orijinal bir IP için harika bir başlangıç. Özellikle de yalnızca erken erişimde olduğu için.

Oyunun lansmanından sadece bir hafta sonra, bugün 127.000 kişi Steam’de bu oyunu oynadı. Bu da onu tüm platformda, Counter-Strike ve Destiny gibi yalnızca güçlü çevrimiçi oyunların arkasında 6. sıraya yerleştirdi.

Battlerite’ı birkaç yıl önce benzer manşetlere çıkarmış olan Stunlock’un burada ilk kez veya Steam’deki ilk başarıya yabancı olmadığını buraya ekleyelim. Bu yüzden belki de tamamen şaşırmamışlardır

Oyunu Steam üzerinden kontrol edebilirsiniz. Bunu soran bir sürü insan gördüğüm için, çok oyunculu varken, tek oyunculu bir deneyim olarak gayet iyi çalışıyor.

Exit mobile version