Uzun süredir kayıp olan bu Tomb Raider remake’i artık oynanabilir

Sony, PSP için 2006’da iptal edilen orijinal Tomb Raider oyununun yeniden yapımı Tomb Raider: 10th Anniversary, PC Gamer’a göre yakın zamanda oynanabilir bir alfa olarak yeniden ortaya çıktı. Oyun, Crystal Dynamics’in platformlar arası Tomb Raider: Anniversary ve hazine avcısı Lara Croft’un başlangıç hikayesinin yeniden canlandırılması olan Tomb Raider: Legend için kapatılmadan önce Core Design tarafından geliştiriliyordu.

Oynanabilir alfa versiyonu, orijinal oyun eksi diyalog ve düşmanların tırmanma, yüzme ve genel platformunu içeriyor. Yeni oyunların benimsediği daha sinematik ve gerçekçi yaklaşımın aksine, eski Tomb Raider stiline mükemmel bir geri dönüş. Alfa, Yunanistan, Peru ve Croft Malikanesi’nde belirlenen seviyeleri içeriyor. Aşağıdaki YouTube videosunda oyunun oynanışının bir örneğini görebilirsiniz.

Alfa dosyalarının buraya gelmek için çıktığı yolculuk, tamamen basit bir yolculuk değil. Tomb Raider’ın orijinal yaratıcıları Core Design, iptal edilen yeniden yapımın ardından yayıncısı Eidos tarafından Rebellion’a satıldı. Bitmemiş oyun daha sonra LucasArts için bir Indiana Jones oyunu için bir demo ve bir Ulusal Hazine oyunu olarak yeniden tasarlandı. Nihayetinde hiçbir adım kabul edilmedi ve PSP oyunu bugüne kadar tarihe ve hayranların anılarına gömüldü. Tomb Raider ve Core Design tarihinin gelişimini merak ediyorsanız, EuroGamer’ın hazırladıklarına bir göz atabilirsiniz.

Oyunu kendiniz denemek için Internet Archive‘dan dosyaları indirmeniz ve oyunu yamalı ve oynanabilir hale getirmek için Tomb of Ash (Tomb Raider hayran sitesi) ile ilgili talimatları izlemeniz gerekir. Oradan, asla geçemeyen bir oyun tarihinin tadına bakmaya hazırsınız.

 

Exit mobile version