Uzmanlar Yeni Bir Wi-Fi Sistemi Buldu

Colorful WiFi symbol in three dimensional shape

Bir sürü başka kullanıcı ile paylaşılan yavaş bir internet bağlantısında video izlemeye çalışmaktan daha sinir bozucu bir şey yoktur. Atlamalar, sonsuz durdurma ve çirkin pikselleşme, evinizdeki herkes aynı anda kullanım sağlarken bir film veya TV programı izleme deneyimini mahvedebilir.

Şimdi MIT’den bir ekip, birden fazla kişinin sınırlı bir WiFi bağlantısını paylaşmasına yardımcı olacak bir araç geliştirdi. Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı ( CSAIL ) grubu, daha düşük kalitede izlenim sağlamanın yollarını aradı.

Wi-fi paylaşımı daha adil olacak

WiFi paylaşımı için geleneksel protokoller mevcut bant genişliğini kullanıcı sayısına göre bölüştürüyor. Eğer TV’nizde bir HD spor maçı izlemeye çalışıyorsanız ve çocuklarınızdan biri akıllı telefonlarında bir çizgi film izlemeye çalışıyorsa, mevcut bant genişliğinin yarısı size tahsis edilecektir.

Bu durum gerçek bir problem ortaya çıkaracak. MIT tarafından geliştirilen bir sistem Wi-Fi paylaşımının adil yapılmasını sağlayacak. Kimin ne kadar internete ihtiyacı varsa ona o kadar internet verilecek.

Exit mobile version