Uzay Turizmi Şirketi Virgin Galactic, İlk Kez Yolcuları Uzaya Gönderdi

SpaceX, alandaki en büyük isim olmasına rağmen; turistlerin uzaya seyahatlerini gerçeğe dönüştürmeyi planlayan tek şirket değil. Virgin Galactic ayrıca; Dünya’nın atmosferi dışında özel yolcuları almak için bir proje üzerinde çalışıyor ve bu hafta ilk yolcusunu uzayın kenarına gönderdi.

Virgin Galactic, 2004’ten beri ticari uzay aracı üzerinde çalışıyor. Ancak 2014 yılında yapılan bir deneme uçuşu sırasında uzay gemisi SpaceShip Two VSS Enterprise’ın pilotunun ölmesi ile oldukça dramatik bir ara verildi.

Virgin Galactic, Uzay Turizmini Daha Da İlerletecek

Yaşanan kaza zamanından beri şirket, uzay programında sürekli ilerleme kaydetti ve geçen yıl uzayın kenarına başarılı bir test uçuşu gerçekleştirdi. Cuma gününden hemen sonra 11’de, SpaceShip Two yeni sürümü de, 90 kilometre Dünya’nın üzerinde uçan, tarihinin en yüksek rakımına tırmanmayı başardı.

Uzay şirketinin görevi; ödeme yapan müşterilerin sonunda kabinde yaşayacağı deneyimi değerlendirmekti ve yolcular seyahat etmeye başladığında, bu onlar için büyük bir deneyimdi. Reuters’e göre pilotlar deneyimi, “tarif edilemez bir yolculuk” olarak nitelendirdi ve şirket kurucusu Richard Branson’a bir mesaj ekledi: “Richard, buna bayılacaksın”.

Exit mobile version