Uzay Şirketleri Devletlerle Yarışıyor: İşte Yeni Yönelimler

Dünyanın en büyük uzay şirketleri devletler ile yarışabilecek boyuta ulaştı. Özellikle SpaceX şirketi birçok alanda güçlü ekipmanlarla yarışıyor. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük şirketlerine baktığımız zaman genellikle birçok farklı alanda faaliyet yürüttükleri görülüyor. Ayrıca girişimcilerin çoğu kez sadece bir alanda değil aynı zamanda başka dallarda da çalışmalarının olduğunu söyleyebiliriz. Mesela Elon Musk bu konuda iyi bir örnek.

Hem elektrikli araçlar hem de uzay alanında çalışmalarına devam ediyor. Onun uzay çalışmaları devletler ile rekabet edebiliyor. SpaceX şirketinin kurucusu olan Musk, devletlerle yarışıyor.

Uzay şirketleri devletlerle rekabet içerisinde

Bugünlerde Mars oldukça popüler. NASA gibi devasa bir uzay kurumu burada üs korumak için çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar sonucunda kalıcı olarak Mars yüzeyine yerleşme amacındalar.

Dünyanın en büyük uzay şirketleri devletler ile yarışabilecek boyuta ulaştı. Özellikle SpaceX şirketi birçok alanda güçlü ekipmanlarla yarışıyor. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.  Dünyanın en büyük şirketlerine baktığımız zaman genellikle birçok farklı alanda faaliyet yürüttükleri görülüyor. Ayrıca girişimcilerin çoğu kez sadece bir alanda değil aynı zamanda başka dallarda da çalışmalarının olduğunu söyleyebiliriz. Mesela Elon Musk bu konuda iyi bir örnek.  Hem elektrikli araçlar hem de uzay alanında çalışmalarına devam ediyor. Onun uzay çalışmaları devletler ile rekabet edebiliyor. SpaceX şirketinin kurucusu olan Musk, devletlerle yarışıyor.  Uzay şirketleri devletlerle rekabet içerisinde  Bugünlerde Mars oldukça popüler. NASA gibi devasa bir uzay kurumu burada üs korumak için çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar sonucunda kalıcı olarak Mars yüzeyine yerleşme amacındalar.  Onların en yakın rakibi Sovyetler Birliği değil. Bildiğiniz üzere NASA bir ABD kurumu ve onların en yakın rakibi Ruslar. Rusya'nın Mars ile ilgili planlarının çok fazla olmadığını söyleyebiliriz. Ancak SpaceX bu konuda NASA ile yarışıyor.  Mars gezegenine ulaşabilmek için yapılan çalışmalar ile birlikte şirketler ve devletler arasındaki rekabetin devasa boyutlara ulaştığı görülüyor. Peki sizce bu rekabette kazanan kim olacak?

Onların en yakın rakibi Sovyetler Birliği değil. Bildiğiniz üzere NASA bir ABD kurumu ve onların en yakın rakibi Ruslar. Rusya’nın Mars ile ilgili planlarının çok fazla olmadığını söyleyebiliriz. Ancak SpaceX bu konuda NASA ile yarışıyor.

Mars gezegenine ulaşabilmek için yapılan çalışmalar ile birlikte şirketler ve devletler arasındaki rekabetin devasa boyutlara ulaştığı görülüyor. Peki sizce bu rekabette kazanan kim olacak?

Exit mobile version