Uzay İstasyonu Kazadan Kıl Payı Kurtuldu!

Uzun bir süredir bilim insanlarına büyük bir destek sunan Uzay İstasyonu kazadan kıl payı kurtulmayı başardı. İşte konuyla ilgili merak edilen bütün detaylar.

Uzay istasyonu, her ne kadar uzayda başıboş dolaşıyor havası oluştursa bile aslında durum bunun tam tersi. Yapılan çalışmalarla birlikte buraya hem manevra yeteneği hem de bazı fonksiyonlar eklendi. Böylece çok daha efektif bir kullanım imkanı sunuldu. Bu defa, aslında yapılan yeniliklerin ne kadar da önemli olduğu bir kez daha görülmüş oldu.

Uzay İstasyonu kazadan son anda kaçabildi

Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), uzay çöpleri nedeniyle çok fazla sorun yaşayabiliyor. Bu uzay çöplerinin büyük bir hıza ulaşması ise tehlike boyutunu artıran faktörler içerisinde yer alıyor.

Uzay İstasyonu kazadan kıl payı

Kullanılmayan uydular ve roket parçaları gibi bazı çöpler büyük felaketlere yol açtığı için bu tür merkezler hızlıca manevra yapmayı öğrendi. ISS, yaklaşık olarak 10 kilometre yakınından geçecek uydu çöpü nedeniyle yine benzer bir manevra yapmak zorunda kaldı. Bu manevra ile birlikte felaket önlenmiş oldu.

NASA’dan gelen açıklama, bu manevranın bugüne kadar yapılan 25. manevra olduğu yönünde. Sizce uzay çöpleri ile ilgili daha başka ne tür önlemler alınabilir? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version