Uzaktan Eğitimde Kullanılan Programlar

Uzaktan eğitimde kullanılan programlar listesi ile öğrencilerin online eğitimde kullanabileceği uygulamaları sıraladık.

Uzaktan eğitimde kullanılan programlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK’ün (Yükseköğretim Kurulu) açıklamalarının ardından uzaktan eğitimin başlayacağının kesinleşmesi ile derslerin nasıl işleneceğini merak eden üniversite öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı.

Türkiye, salgın döneminde online eğitim modelini uyguladığından pek çok öğrenci zaten uzaktan eğitimin hangi programlarla desteklendiğini biliyor ancak üniversiteye yeni başlayan ya da daha önce hiç uzaktan eğitim almamış öğrenciler hangi programların kullanılacağını bilmiyor.

Siz de bu öğrencilerin arasında yer alıyorsanız uzaktan eğitim boyunca hangi programların kullanıldığını aşağıdan öğrenebilirsiniz. Bu programlardan hangisinin kullanılacağının üniversiteden üniversiteye ya da dersi veren kişiye bağlı olarak değişiklik gösterebileceği unutulmamalıdır.

Uzaktan Eğitimde Kullanılan Programlar Listesi

Öğrencilerin uzaktan eğitim sırasında kullanabileceği uygulamalar bu şekildedir. Peki, listedeki uygulamalar neden tercih ediliyor? Gelin, bunun nedenini hemen aşağıdan öğrenelim.

Microsoft Teams

Microsoft tarafından kullanıma sunulan Microsoft Teams, üniversite öğrencilerine ücretsiz kullanım imkânı tanıyor. MS Teams; kolay bir kullanıma sahip olması, arayüzünün sade olması, öğrenciler ve öğretmenler için ücretsiz olması gibi nedenlerden ötürü online eğitim boyunca en çok tercih edilen video konferans uygulamalarından biri oldu.

YÖK’ün ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzaktan eğitim açıklamasının ardından başlayacağı kesinleşen online eğitimde de büyük bir çoğunlukla MS Teams kullanılacaktır.

Zoom

Zoom, salgın döneminde MS Teams gibi en çok kullanılan video konferans uygulamalarındandı. Bu uygulama daha çok ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından kullanılmıştı. Birçok video konferans uygulamasının sunduğu özellikleri sunması ve basit bir arayüze sahip olması gibi nedenlerle bahar döneminde de tercih edilebilir.

Google Meet

Google tarafından geliştirilip sunulan video konferans uygulaması Google Meet de öğrencilerin yoğun olarak kullandığı uygulamalardan biriydi. Google Meet, Microsoft Teams’ten farklı olarak doğrudan web üzerinden de kullanılabiliyor. Microsoft’un video konferans uygulamasında ise indirme gereklidir. Bu açıdan MS Teams’ten daha iyi olduğu söylenebilir.

Uzaktan Eğitim Nedir?

Uzaktan Eğitim Nedir?

Uzaktan eğitim, öğrencilerin derslere evinden ayrılmadan katılmasını sağlayan bir öğretim modelidir. Bu öğretim modelinde öğretmenler Google Meet, Microsoft Teams ve Zoom gibi video konferans uygulamalarını kullanarak görüntülü veya sesli olarak öğrencilere bilgi aktarıyor. Öğrenciler de aynı şekilde konuşarak veya yazarak derse katılım sağlayabiliyor.

Exit mobile version