Koronavirüs salgını nedeniyle birçok işyerinin çalışanlarını evden çalışmalarını istemesiyle video konferans görüşmelerinin önemi arttı. Evden çalışanların ortak bir şekilde video konferans sayesinde toplantı yapabilmelerini sağlayan görüntülü konuşma uygulamalarında dikkat edilmesi gerekenlerin başında güvenlik ve verimlilik geliyor. Biz de sizler için şu an hizmet veren çok sayıda uygulamayı tüm yönleri ile birlikte inceledik. İşte püf noktalar eşliğinde o uygulamalar.
Zoom
Son dönemde en çok kullanılan uygulamaların başında gelen Zoom kolay bir şekilde tüm cihazlara kurulabiliyor. Basit bir kullanım sağlaması nedeniyle sevilen uygulama aynı anda çok sayıda kişinin görüntülü görüşme yapabilmesini sağlıyor. Geçmişi henüz yeni olmasına rağmen salgınla birlikte kullanımı hızla artan uygulama şu anda en popüler görüntülü görüşme uygulaması olarak karşımıza çıkıyor.
Skype
Yılların görüntülü görüşme uygulaması Skype bu dönemde de en çok tercih edilenleri arasında. Kolay ve basit bir kullanım sunan Skype hem ücretsiz hem ücretli çağrı olanağı sunuyor. Ücretli sürümde kullanıcılar istediği ülkedeki numarayı nominal bir fiyata arayabiliyor. Çağrı özelliği yanı sıra görüntülü görüşme olanağı da basit bir şekilde kullanılabiliyor.
Spike
Yenilikçi bir sohbet uygulaması ulan Spike görüntülü arama için profesyonel sektöre hizmet sağlıyor. Ekiplerin birbiriyle ve diğer ortaklarla verimli iletişim kurmalarını sağlarken tarayıcı üzerinden ve tüm platformlardan kullanılabiliyor. Normal kullanıcılar servisi ücretsiz olarak kullanabilirken profesyonel kullanım için kullanıcı hesabı başına hesap ödenmesi gerekiyor.
ICQ
Ailk anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan ve 1996 yılında piyasaya çıkan ICQ şu anda ise video görüşme hizmeti veriyor. Tüm platformlarda kullanılabilen uygulaması sayesinde görüntülü arama yapılabiliyor. Yalnız bu sadece iki kullanıcı profili arasında yapılabilirken ortak toplantılar için kullanılamıyor.
Jitsi
Açık kaynaklı olarak geliştirilen Jitsi iletişim gizliliğine önem verenler için ön plana çıkıyor. Tüm sesli ve görüntülü aramalar şifreli olarak karşı tarafa aktarılırken bu sayede tam gizlilik sağlanmış oluyor. Öte yandan video konferans sırasında katılımcı sayısında sınır bulunmamasıyla da öne çıkıyor.
Tox
Geliştirilmeye halen devam edilen Tox uygulaması sayesinde kullanıcılar kendi aralarında sesli ve görüntülü görüşme yapabiliyor. Bu uygulamada da şu an için sadece iki kullanıcı arasında görüntülü görüşme yapılabiliyor.
Viber
Basit arayüzü ve kolay kullanımı ile dikkat çeken Viber ücretsiz olarak kullanılıyor ve dünyanın herhangi bir yerindeki Viber kullanıcısını arayabiliyorsunuz. Sesli görüşme yanı sıra görüntülü görüşme de yapabiliyorsunuz.
Facebook Messenger
Facebook Video Chat sayesinde Facebook arkadaşlarınızla hızlı bir şekilde görüşebiliyorsunuz. Görüntü kalitesinin oldukça yüksek olduğu uygulama ile dünyadaki herkesle görüşme yapabilirsiniz.
Anlık mesajlaşma özelliği halen popüler olsa da Whatsapp görüntülü görüşme için de kaliteli bir alternatif. Tüm arkadaşlarınızla sesli ve görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Ancak konferans görülme dört kişiyle sınırlı.
Facetime
Apple cihazlar için geliştirilen görüntülü sohbet uygulaması ile Apple cihazı sahibi tüm arkadaşlarınızı kolay ve hızlı bir şekilde arayabilirsiniz. Facetime video görüşmelerde 32 kişiye kadar davet etme özelliğiyle de öne çıkıyor.
Google Duo
2016 yılında geliştirilen Google Duo minimalist bir yapıda karşımıza çıkıyor. 8 kişinin aynı anda görüntülü görüşme yapabildiği uygulama sadece Android’de değil iOS için de bulunuyor.
Wire
Tüm platformlar için kullanılabilen Wire aynı anda beş kişiye kadar sesli görüşme, dört kişiye kadar görüntülü görüşme imkanı sağlıyor. Uygulama şirketler için yazılımı kendi sunucularında çalıştırılması gibi çeşitli çözümler sunuyor.
Line
Japonya’da geliştirilen Line ücretsiz olarak telefon ve bilgisayarlarda kullanılıyor. Yüksek kalitede görüşme sağlayabilen uygulama ile sesli ve görüntülü görüşe yapılabiliyor.
Görüntülü görüşmelerde en fazla 9 kişi arasında yapılabilmesini sağlayan WeChat tüm platformlarda kullanılabiliyor.
Google Hangouts
Gmail hesapları ile kullanılabilen uygulama aynı anda en fazla 10 kişiye kadar görüntülü görüşme yapılabilmesini sağlıyor. Uygulama şu anda en iyi video görüşme yazılımlarından bir tanesi olarak konumlanıyor.
Tango
En eski uygulamalardan birisi olan Tango’nun 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Tango kullanıcılara sesli ve görüntülü görüşme imkanı sağlarken ayrıca görüşme sırasında kullanıcıların oyun oynamalarını da sağlıyor.
Nimbuzz
Her platformda kullanılabilen Nimbuzz uzun süredir kullanılan bir Messenger uygulaması. Kullanıcıların ücretsiz bir şekilde sesli ve görüntülü arama yapabilmelerini sağlıyor.
Starcom Akrobat Telefon Tutucu
Akıllı telefonunuzu sabit tutmanız gerekiyor. Bu aşamada size tavsiye edeceğimiz bir aksesuar var: Starcom Akrobat Telefon Tutucu. Bu ilginç üründe akıllı telefonunuzu klipsli mekanizmayla sabitliyor, ardından da dilediğiniz konumu vererek görüntülü görüşme yapabiliyorsunuz.
Piranha Telefon Tutucu
Piranha’nın ayaklı telefon tutucusu, uzaktan çalışmaya dair online toplantılar için yapacağınız görüntülü görüşmelerden alacağınız verimi üst seviyeye çıkarıyor.
SBS TWS Kulakiçi Kablosuz Kulaklık
Görüntülü görüşmelere dair konforu artıran bir diğer gereklilik de kablosuz kulaklıklar. Bu sayede hem sesiniz karşı taraftakilere daha net gidiyor, hem de daha iyi duyuyorsunuz. Bu aşamada online alışverişle satın alınabilen trend ürünlerden biri olan SBS TWS Kulakiçi Kablosuz Kulaklık modelini öneriyoruz. Sadece 199 TL’lik mütevazı fiyatına karşın iyi bir çözüm.
Siyah T-shirt
Sizi bilmeyiz ama siyah t-shirt, evden yapılacak iş toplantıları için favori giysiniz olabilir. Artık gömlek şart olmadığına göre…
TP-Link RE200
TP-Link RE200 WiFi sinyal genişleticisi, en gelişmiş modellerden biri. HD video izlemek, çevrimiçi konferanslar, büyük belgeleri indirmek ve yoğun bant genişliği gibi tüm zorlu görevleri yapmak için ideal olan ürün çift bantlı, ek Ethernet bağlantı noktası da bulunan bir çözüm.
E-posta güvenliği
Kurumlara ulaşan virüs ve zararlı yazılımların çoğu, özelikle de fidye yazılımları, çalışanlara gelen e-postalar özellikle de istenmeyen e-postalar (spam) yoluyla ulaşır. Korunmak için kaynağından emin olunmayan e-postaların açılmaması gerekir.
JBL Clip 3
JBL’in bu klipsli ilginç hoparlörü tam bir mobilite canavarı. Dilediğiniz saatte balkona ya da terasa çıkarıp masanızın üzerinde veya asılabilecek herhangi bir yerde sabitleyip video konferans keyfi yaşayabiliyorsunuz. 40mm sürücülerle gelen üründe 3 saat pil ömrü sunuluyor. MicroUSB üzerinden şarj etmeniz gerekiyor. Tek kanallı model, akıllı telefon ve tabletlerle kolayca eşleşip fonksiyon sunuyor. Fiyatıyla da yüzleri güldürdüğünü belirtelim.
Yorum Yap